Viral International

Misteri Kematian Yang Penuh Plot Twist – Boram Anak Siapa, Ibu Atau Nenek?

Misteri Kematian Yang Penuh Plot Twist - Boram Anak Siapa, Ibu Atau Nenek? 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Baru-baru ini, ada satu tragedi di Korea Selatan yang mencuri perhatian seluruh dunia. Kisahnya bermula pada 10 Februari lalu apabila pihak polis telah menemui jasad seorang budak perempuan dikenalpasti sebagai Boram dalam sebuah apartment yang sudah lama kosong di bandar Gumi, Wilayah North Gyeongsang. Terdahulu ia pernah didiami oleh ibu bapa Boram iaitu Hong dan Kim, namun mereka berpisah pada bulan April 2020.

BACA: Mak Tak Pergi Kedai Langsung, Nangis Sebab Gambar Kak Ngah Ada Kat Surat Khabar

Misteri Kematian Yang Penuh Plot Twist - Boram Anak Siapa, Ibu Atau Nenek? 2


Ibu pindah ikut suami baru tanpa bawa anak…ditinggalkan sendirian hingga ajal

Kim diminta oleh bekas suaminya untuk menjaga Boram buat sehingga sumber kewangannya kembali kukuh. Pada Mei 2020 pula, dia gagal bayar tunggakan bil elektrik selama 5 bulan berturut-turut sekali gus ia terpaksa dipotong. Selang 3 bulan berikutnya, wanita terbabit didakwa mengabaikan anak yang berusia 3 tahun tersebut apabila mengambil keputusan pindah ikut suami barunya. Sejak itu, Boram telah ditinggalkan bersendirian hinggalah jasadnya ditemui oleh neneknya (ibu Kim) yang tinggal setingkat di bawah apartment tersebut pada Februari 2021.

Misteri Kematian Yang Penuh Plot Twist - Boram Anak Siapa, Ibu Atau Nenek? 3
Kim ditahan polis. Kredit foto: Yonhap News

Sekali ada plot twist bila Boram disahkan anak kepada neneknya

Walau bagaimanapun siasatan tiba-tiba jadi rumit kerana setelah ujian DNA dilakukan, Boram bukanlah anak kandung Kim dan Hong. Sebaliknya dia disahkan sebagai anak kepada neneknya (Seok), jadi secara salasilah Boram adalah adik kepada Kim. Paling mengejutkan, suami Seok juga bukanlah bapa kandungnya sekali gus Boram dipercayai anak hasil hubungan terlarang wanita berusia 49 tahun itu bersama lelaki lain. Setakat ini, usaha mengesan bapa sebenar Boram masih giat dilakukan.

Misteri Kematian Yang Penuh Plot Twist - Boram Anak Siapa, Ibu Atau Nenek? 4
Seok ditahan polis

Boram disyaki jadi ‘puteri yang tertukar’

Justeru, polis mengesyaki Seok dan Kim telah melahirkan anak masing-masing pada waktu yang hampir serentak. Seok kemudian menukar bayi tersebut di luar pengetahuan anaknya itu. Pemeriksaan lanjut mendapati wanita berusia 22 tahun itu memang ada lahirkan seorang bayi perempuan pada Mac 2018. Manakala Seok menafikan pernah bersalin ketika itu selain tiada butiran rasmi tentang rekod kelahiran Buram.

Misteri Kematian Yang Penuh Plot Twist - Boram Anak Siapa, Ibu Atau Nenek? 5

Jadi di mana anak sebenar Kim?

Sepanjang besarkan Boram, Kim menganggapnya sebagai anak kandung tanpa tahu hakikat sebenar. Sewaktu disoal siasat, Kim ada membuat pengakuan pernah tidak menyukai Boram hanya kerana dia adalah anak bekas suaminya juga (Hong). Namun, teka-teki yang masih belum terjawab adalah di mana status keberadaan anak Kim yang sebenar?

@priscillakwon

the CRAZIEST mystery case in Korea right now. #korea #koreantiktok

♬ See You Again (Piano Arrangement) – Alexandre Pachabezian

Sumber: TikTok priscillakwon & Jack Lester

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥[VIDEO] Curi Bungkus Makanan Hotel Masuk Ke Bekas Sendiri, Wanita Malu Dirakam
🔥Ibu Di Rumah Masak Sedap, Tapi Sedih Anak Duduk Asrama Berbuka Lauk Ayam Mentah
🔥[VIDEO] Ingatkan Bahu Kawan, Lelaki Malu Teruk Lepas Bangun Tidur Dalam Train

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram