Inspirasi Semasa

Misi Tercapai, Dato’ Aliff Syukri Serah Bantuan Pada Keluarga Daif Viral!

Baru-baru ini viral di media sosial dan laporan akhbar tentang satu kisah kehidupan ibu kepada 7 orang anak berusia antara setahun hingga 15 tahun yang hanya menjamah nasi berlauk garam gara-gara suaminya ditahan di Pusat Pemulihan. Ibu bernama Marsyila Zakaria ini terpaksa menebalkan muka untuk meminta beberapa biji telur daripada jiran-jiran untuk menukar selera anak-anaknya.

BACA : Baru 9 Tahun Dah Ganti Tugas Ibu Urus Rumah, Tapi Netizen Selar Sikap Bapa?

Kredit Foto : MalaysiaGazette
Kredit Foto : MalaysiaGazette
Kredit Foto : MalaysiaGazette

Kisah keluarga daif ini telah meraih simpati ramai yang ingin tampil menyalurkan bantuan berupa barangan dapur dan wang tunai termasuklah seorang jutawan kosmetik terkenal iaitu Dato’ Aliff Syukri.

Kesiannya terlalu banyak orang tag saya minta bantu keluarga ini

Semalam, beliau dan isterinya Datin Shahida telah mengunjungi keluarga ini yang bertempat di PPR Desa Tun Razak Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur untuk menyerahkan sedikit bantuan bagi menunaikan janjinya. Perkara itu dikongsikan oleh beliau menerusi IG miliknya.

Menurut beliau, rasa pilu telah menyelubungi hatinya sebaik melihat keadaan rumah dan kehidupan keluarga yang disifatkan sebagai daif.

Niat nak bantu selagi mampu

Jelas sekali sikap murni Dato’ Aliff dalam membantu keluarga ini telah mencuri tumpuan ramai apabila rata-rata netizen meluahkan rasa syukur dan mendoakan kesejahteraannya di Facebook.

Alhamdulillah Dato’ Aliff & wife..moga rezekinya bertambah2

Semoga Dato’ dan Datin dimurahkan rezeki

Terima kasih Dato..tahniah

Sumber : MalaysiaGazette FB Dato Aliff Syukri Kamarzaman IG aliffsyukriterlajaklaris