mistik Realiti Hidup Semasa

Mendadak Naik Dalam 3 Bulan, Wanita Ini Menderita Berat Badan Sehingga 300 Kilo

Mendadak Naik Dalam 3 Bulan, Wanita Ini Menderita Berat Badan Sehingga 300 Kilo 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah ungkapan yang sesuai tatkala membaca kisah mengenai seorang wanita dari Kampung Gaung, Tendong di Pasir Mas yang kini menderita kerana masalah kesihatan dan hanya mampu terbaring di atas tilam. Wanita yang bernama Nur Izzati Afiqah Hussian ini sedang diuji dengan masalah berat badan melampau sehingga mengganggu perjalanan hidupnya secara normal.

BACA: Mengeluh Berat Badan Naik Waktu Hamil, Ini Komen Sweet Aliff Pada Isterinya

Perubahan secara drastik dalam tiga bulan

Menerusi portal Harian Metro, wanita itu yang mesra dipanggil Afiqah telah menderita masalah itu sejak Ogos lalu. Yang menimbulkan kecurigaan adalah berat badan Afiqah dikesan berubah secara drastik daripada 150 kilogram kepada 300 kilogram dalam jangka masa tiga bulan. Tambahan lagi, dia kerap diganggu dengan kejadian mistik seperti merasa tubuh seakan-akan ditusuk dan ada objek yang bergerak di dalam perut.


Mendadak Naik Dalam 3 Bulan, Wanita Ini Menderita Berat Badan Sehingga 300 Kilo 2

Mendadak Naik Dalam 3 Bulan, Wanita Ini Menderita Berat Badan Sehingga 300 Kilo 3
Kredit foto Harian Metro

Sudah berubat tapi masih tak pulih

Mengulas lanjut, ibu kepada Afiqah iaitu Maheran juga memberitahu mereka sudah merujuk masalah tersebut kepada pengamal perubatan IsIam namun masih tidak berjaya dipulihkan. Malah, beberapa bahagian tubuh pada anaknya itu akan membengkak tidak mengira masa menyebabkannya menangis kerana menahan penderitaan selama beberapa jam sebelum ia kembali mengecut.

Mendadak Naik Dalam 3 Bulan, Wanita Ini Menderita Berat Badan Sehingga 300 Kilo 4

Mendadak Naik Dalam 3 Bulan, Wanita Ini Menderita Berat Badan Sehingga 300 Kilo 5

Perlu diangkat seramai empat orang untuk buang air

Berikutan hal terbabit, segala rutin harian Afiqah akan dibantu oleh Maheran dan beberapa saudara mara yang lain. Tambahnya, bekas tenaga pengajar sebuah kolej di Melaka itu terpaksa diangkat seramai lebih kurang empat orang terutama ketika dia mahu membuang air. Lebih teruk lagi, wanita itu juga tidak berupaya memakai lampin pakai buang membuatkan ahli keluarga perlu mengeluarkan perbelanjaan yang banyak untuk membeli pengalas cadar dari farmasi. Oleh sebab itu, sesiapa yang ingin membantu boleh membuat sumbangan di akaun Maybank miliknya iaitu 154017484998.


Sumber: Harian Metro


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram