Hiburan Semasa

Makin Bosan Dengan Status Sedih Sharnaaz, Ramai Syak Gimik Terbit Buku Puisi

Sudah beberapa hari isu melibatkan Sharnaaz Ahmad, terutamanya topik kedinginan rumahtangganya diperkatakan di media sosial. Malah kebelakangan ini, Sharnaaz dilihat sering memuatnaik status sedih di IG. Namun kini apa yang lebih menjadi perhatian netizen adalah tentang soalan diajukannya di ruangan IG story, adakah peminat akan membeli buku pusi jika dia menulisnya?

BACA: “Ingat Anak, Buang Ego” – Isu Rumahtangga Bergolak, Netizen Nasihatkan Sharnaaz

Kalau saya tulis puisi.. Ada tak orang nak beli? 

Sekadar meluah otak yg over use dengan kehidupan 

Terdahulu, Sharnaaz juga ada berkongsi gambar di IG dengan sebuah kapsyen panjang berkaitan jiwanya yang semakin ‘hilang’.

Hilang mana dah semangat dia, jiwa dia.. 

Perkara tentang buku puisi itu telah menjadi perhatian sebuah IG gosip lalu dikongsikannya ke akaun mereka dan mendapat reaksi kurang senang kebanyakkan netizen.

Dulu Fattah Amin buat buku, bukan main kutuk

Bang Naz, ini bukan gimik kan?

Di ruangan komen, ramai yang menyatakan kapsyen dan status Sharnaaz kebelakangan ini adalah berkaitan gimik untuk menghasilkan buku puisi seperti yang diperkatakannya di IG story.

Gimik nak lancarkan buku puisi 

Risau aku kalau Abang Naz buat puisi

Time orang lain buat buku kemain hentamnya 

Dalam pada itu, ramai yang tidak bersetuju jika Sharnaaz serius dengan niatnya untuk menerbitkan sebuah buku puisi karyanya.

Nak lancarkan buku. Dari dulu aku heran masalah mengeja dia ni

Setakat buat puisi tangkap muat tak payah sembang kencang 

Muka gan4s tapi jiwang karat patah hati 

Selepas beberapa jam membuat undian berkaitan buku puisi, Sharnaaz sekali lagi memuatnaik status di IG story seperti memerli seseorang.

Pada yg c*laka dok tanam negatif tu, jangan sampai aku jumpalah

Tidak pasti dengan masalah sebenar Sharnaaz tapi nampaknya netizen sudah semakin jemu dan muak dengan ‘mainan’ emosinya di media sosial. Malah kini semakin menebal pula perasaan bosan netizen terhadapnya selepas dia memuatnaik status berniat membuat buku puisi.

Sumber: IG makcik_puaka dan IG sharnaazahmad

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×