mistik Semasa Viral

Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian

Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Bercerita mengenai makhluk halus, ramai yang menyukai cerita mistik dan bilamana cerita horror sebegini dibawa di layar kaca ianya antara yang mendapat sambutan yang hangat kerana jalan ceritanya yang membuatkan jantung penonton lemah. Kita tahu bahawa makhluk ini tidak mempunyai jasad sebagaimana manusia. Makhluk ini juga diyakini wujud oleh masyarakat dunia terutama dalam kalangan masyarakat primitif. Kebanyakannya akan menganggap hal itu adalah suatu kebolehan yang di anugerahkan kepadanya bila boleh melihat makhluk halus dan sebilangannya pula akan menganggap itu tidaklah normal baginya. Natijahnya berbalik kepada kepercayaan diri masing-masing, sama ada ingin mempercayainya ataupun sebaliknya.

Baca : 5 Petua Amalan Semasa Pindah Rumah Baru Untuk Elak Gangguan Makhluk Halus

Mengirimkan gambar pada jam 3 pagi melalui Whatapp

Terbaru ini, seorang pengguna Twitter bernama Akeem Sharyzal telah berkongsi gambar swafoto rakannya yang sedang bekerja di bilik penyimpanan jasad manusia di kawasan parkir kereta Institut Jantung Negara. Rakan kepada Akeem itu mengirimkan gambar tersebut pada jam 3 pagi melalui WhatsApp berkemungkinan untuk memberitahu kepadanya tentang entiti pelik pada gambar yang dibulatkan tersebut.


Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 2

Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 3

Kelihatan sesuatu yang sukar diperjelaskan

Apa yang mengejutkan, dalam gambar tersebut kelihatan sesuatu benda yang sukar untuk diperjelaskan bentuk kewujudnnya. Akeem turut memuat naik bukti bahawa kawannya itu sememangnya bekerja di Institut Jantung Negara sebagai seorang pengawal keselamatan dan waktu itu sedang berada di lokasi random berdekatan kawasan bilik penyimpanan jasad.

Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 4

Terlihat susuk tubuh berdiri di sebalik dinding

Menjengah ke ruangan komen pula, rata-rata netizen memberikan penjelasan tersendiri mengenai ‘makhluk’ yang ada pada bulatan itu. Menerusi bulatan pada gambar tersebut, terlihat seakan-akan adanya susuk tubuh yang berdiri disebalik dinding putih tersebut. Netizen juga melihat seperti seorang wanita yang memakai gaun dan kelihatan rambut yang hanya separas dada. Tidak kurang juga sesetengah pihak yang tidak dapat melihat apa-apa dalam bulatan gambar dan hanya membaca ruangan komen tersebut saja.


Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 5

Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 6

Makhluk Halus Atau Hanya Mainan Mata, Yang Boleh Melihat Jangan Buka Sendirian 7

Sumber : Twitter akeemsharyzal


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram