Apabila menjumpai kedai makan yang murah dan sedap, majoriti kita pasti akan berkongsikan keterujaan itu kepada keluarga atau kenalan terdekat untuk mereka mencubanya. Namun bagi seorang pemuda ini, siapa sangka dia telah melalui pengalaman seram yang sangat tak disangka-sangka.
BACA :Ā Pemandu Disapa Acik Tua, Bumbung Lori Dicakar Ketika Menghampiri RNR Perasing
Nenek tu kata dulu anak dia kerja port juga, tapi dah ‘pergi’ 10 tahun lepas sebab nahas jalan raya
Saat itu dia dan seorang rakan telah singgah makan di sebuah gerai sate selepas pulang dari kerja di Port Klang pada malam Jumaat. Awalnya tiada apa-apa hal pelik terjadi, bahkan si penjual berpangkat nenek itu juga mesra berbual termasuklah bercerita tentang Allahyarham anaknya yang pernah bekerja di pelabuhan seperti mereka. Sebelum bergerak pulang, warga emas itu sempat berpesan agar mereka berhati-hati melalui kawasan situ.

Kedai tu memang takde nama…Dahlah sedap, murah, isi besar…Memang layan
Dengan harga yang murah iaitu RM0.50 secucuk serta rasa yang sedap, sudah pasti mereka mahu datang makan lagi di situ. Namun selepas seminggu, gerai nenek tersebut didapati masih tutup tanpa diketahui sebabnya. Seorang lagi sahabat lain yang menetap kawasan itu mula merasa pelik kerana dia sendiri tidak pernah tahu mengenai kewujudan kedai tersebut. Walhal jaraknya dengan rumah agak dekat.
Dia kata dah buka kedai 20-30 tahun, tu yang aku tanya korang
Akhirnya mereka semua datang sendiri ke sana untuk melihat sendiri kedai tersebut. Meremang bulu roma, gerai itu hanya dipenuhi semak dan segala kerusi kayunya nampak sangat usang seolah-olah sudah lama terbiar. Saat inilah mereka sedar sebenarnya nenek itu tidak pernah wujud.
@nazrul.said Rakaman ‘voicenote’ sebenar mangsa singgah warung tidak wujud yang menjual satay 50 sen š¹ #fyp #viral #kisahseram #kisahseramtiktok #seram #hantu #kedaiberhantu #satay #50sen #pulauindah #nazrulsaid
KREDIT : TikTok Nazrul Said
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.