Semasa Viral

Mahu Tuntut Jasad Adik Amir, Keluarga Angkat Terkilan Dengan Layanan Pihak Sana

Mahu Tuntut Jasad Adik Amir, Keluarga Angkat Terkilan Dengan Layanan Pihak Sana 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Tak dinafikan seluruh rakyat Malaysia terkilan dengan tragedi pilu berhubung kematian seorang kanak-kanak lelaki dipercayai angkara ibu kandung dan bapa tirinya sendiri. Susulan itu, pihak polis telah menahan reman kedua-duanya bagi membantu siasatan. Tangkapan terhadap suspek dibuat berdasarkan bukti kesan lebam dan kecederaan di beberapa anggota badan Allahyarham.


BACA : Amir Mungkin Dah Lama Ajal, Jiran Dedah Anak Pernah Ajak Main Tapi Ditolak

Baru 3 bulan kembali ke pangkuan ibu kandung…Amir disahkan ajal dipercayai angkara orang tua sendiri

Ekoran daripada berita mengejutkan itu, Norlida Abu Hassan meluahkan rasa sedih dan kecewa dengan kematian anak angkatnya yang dibela sejak usia dua bulan lagi. Lebih meruntun jiwa apabila insiden tersebut berlaku selepas tiga bulan Amir Zubaidi Qusyairi kembali ke pangkuan ibu kandungnya pada Oktober lalu. Justeru, mereka sekeluarga dalam usaha menuntut jasad adik Amir untuk dibawa pulang dan dikebumikan di Rawang sekali gus mahukan pembelaan sewajarnya atas kematian tersebut.


Mahu Tuntut Jasad Adik Amir, Keluarga Angkat Terkilan Dengan Layanan Pihak Sana 2

Mahu Tuntut Jasad Adik Amir, Keluarga Angkat Terkilan Dengan Layanan Pihak Sana 3

Dah cuba budi bicara tapi layanan apa kami dapat? Hanya ummi & abah layak untuk kau Amir

Menerusi Facebook, Tuhfah Nazihah Tarmizi mendedahkan layanan yang diterimanya sekeluarga sewaktu cuba berbincang tentang hak tersebut. Dia bagaimanapun mengakui terkilan kerana gagal mempertahankan Amir sewaktu mahu menyerahkan kepada keluarga kandungnya dahulu. Hakikatnya, terlalu ramai saudara mara lain yang menyayangi kanak-kanak berkenaan.


Mahu Tuntut Jasad Adik Amir, Keluarga Angkat Terkilan Dengan Layanan Pihak Sana 4Mahu Tuntut Jasad Adik Amir, Keluarga Angkat Terkilan Dengan Layanan Pihak Sana 5

Sumber : Facebook Tuhfah Nazirah Tarmidi

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram