Cinta & Perhubungan Realiti Hidup

Lepas Berminggu Tak Jumpa, Suami Akhirnya Pergi Masa Dalam Tidur Di Sisi Isteri

Manusia hanya merancang tapi Allah yang menentukan segalanya. Begitu juga dengan ajal dan jodoh pertemuan, semunya sudah tertulis di ‘tangan’ Allah dan tiada manusia sempurna yang mampu mengetahui rahsia itu. Sebuah luahan panjang yang dicoretkan seorang wanita bernama Rosheila di Facebook yang baru sahaja kehilangan suaminya baru-baru ini telah menggamit rasa sebak ramai netizen.

BACA: Terpaksa Berjauhan Demi Kejar Cita2, Isteri Menitiskan Air Mata Bila Suami..

Rosheila telah berkenalan dengan suaminya 10 tahun lalu dan difahamkan jejaka itulah lelaki pertama yang berjaya mendapat tempat di hatinya selepas Rasul dan juga ahli keluarganya. Mereka telah berkahwin pada tahun 2015 dan rezeki mereka untuk mendapat anak tidak panjang apabila wanita kelahiran Sarawak ini keguguran selepas dua tahun mendirikan rumah tangga.

Kami redha.. ‘kelak kita cuba lagi. Jangan fikir sangat’

Tepat jam 3.35 pagi, AIlah uji aku dengan bebanan tak terhingga

Selepas keguguran, wanita ini sekali lagi diuji dengan dugaan terbesar dalam hidupnya apabila suami tercintanya dijemput Ilahi pada satu pagi yang hening. Ketika umat manusia sedang lena diulit mimpi, sang suami telah bertarung nyawa dalam diam di sisinya sehingga akhirnya tidak sedarkan diri.

Gambar sekadar hiasan

Bagi CPR.. Lebih 30 minit bantuan diberikan untuk abang

Gambar sekadar hiasan

Dia dah tiada lagi. Awak faham tak. Tiada lagi 

Masuk dalam emergency, nampak tubuh abang dah diselimut

Cuba nak bangunkan abang dari tidur.. PeIuk banyak kali

Walaupun sedar dengan hakikat bahawa suaminya telah pergi, namun Rosheila tetap cuba ingin membangunkan lelaki itu daripada ‘tidur’. Namun, tubuh itu tetap terbaring kaku dan perkara itu telah menambahkan rasa perit di hati wanita ini.

Gambar sekadar hiasan

Ayang rindu abang sangat2.. syukur, orang sekeliling bagi sokongan 

Pemulihan ni ambil jangka masa yang lama

Sumber: FB Riko Minoru Nama Kami

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×