Realiti Hidup Semasa

“Lapar 3 Hari Tak Makan..” – Kisah Sedih Keluarga Muallaf Tarik Perhatian UAI

Dalam kehidupan setiap orang rezekinya berbeza-beza. Ada yang hidup senang malah ada juga hidup dalam serba kekurangan sehingga terpaksa meminta belas kasihan daripada orang ramai untuk mendapatkan bantuan. Lebih sebak lagi apabila golongan ini mempunyai anak yang masih kecil tetapi tidak mempunyai wang saku untuk membeli bahan makanan dan perlu mengikat perut.

BACA : “Tak Makan Sebab Takde Duit”– Guru Ini Kongsi Kisah Muridnya Yang Meruntun Jiwa

Itulah apa dikongsikan oleh salah seorang ahli Team FisabilillahTRG iaitu En Mohd Nazli Ismail yang mengunjungi keluarga kecil seorang wanita muallaf bersama anak lelakinya sewaktu pergi ke rumah mereka tiada langsung bahan makanan.

“Saya lapar cikgu..tak ada duit..dah 3 hari saya tak makan”

Menurut En. Mohd Nazli, dia bersyukur kerana pasukan mereka diberi peluang untuk menziarahi sendiri keluarga muallaf ini untuk menghulurkan sedikit bantuan dan sumbangan berupa keperluan isi rumah.

Tidak lama kemudian, Pasukan Sukarelawan Muallaf pula datang menziarahi mereka manakala di sebelah petang pula didatangi penasihat Team FisabilillahTRG iaitu seorang penceramah terkenal, Ustaz Azhar Idrus (UAI) pada ketika itu dalam perjalanannya ke kuliah di masjid berdekatan.

Sesiapa yang mahu memberikan sumbangan dan bantuan, boleh rujuk butiran yang diberikan di bawah ini.

Ekoran daripada kisah yang dikongsikan ini, rata-rata netizen turut meluahkan rasa simpati dan mendoakan agar mereka diberikan rezeki serta dipermudahkan segala urusan.

Ya Allah kesiannya..semoga diberikan rezeki yang melimpah

Ya Allah berikan rezeki yg tidak putus2 kepada keluarga ini

Alhamdulillah semoga segala usaha & pertolongan semua diberkati Allah

Sumber : Facebook FisabilillahTRG

[instagram-feed]