Viral Sedih Semasa

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku ‘Awek’ Backup Tertuduh?

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Selepas 6 tertuduh yang menjadi pelaku insiden kematian Allahyarham Zulfarhan dihukum penjara 18 tahun  Selasa lalu, bermacam-macam pendapat dan reaksi netizen jadi tumpuan di media sosial. Namun baru-baru ini, kecoh pula di laman Twitter apabila muncul seorang gadis yang seolah-olah lantang mempersoalkan ‘perangai’ Allahyarham Zulfarhan.

BACA: Lelaki Kesal 18 Tertuduh Percayakan Bomoh, Walhal Tiada Bukti Zulfarhan Pencuri

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 2

Orang hanya nampak salah si pelaku je…kalau orang tak usik kita, takkan nak usik orang kan?

Hasil tinjauan netizen, individu tersebut rupanya dipercayai sebagai teman wanita kepada salah seorang daripada 6 tertuduh utama tempoh hari. Di samping itu, dia juga mendakwa orang awam tidak tahu ‘sisi kebenaran’ daripada sang pelaku jenayah tersebut.


Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 3

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 4

Saya takda hak…tapi memang tahu cerita sepenuhnya sebab tu berani tweet begitu

Gara-gara tularnya beberapa kenyataan ‘panas’ tersebut, netizen terus meminta penjelasan lanjut daripanya. Berdasarkan tangkap layar perbualan di Direct Messenger, gadis berkenaan menafikan dirinya membela si pelaku. Sebaliknya, dia cuma ingin jelaskan mungkin ada punca lain tidak diketahui public yang mendorong suspek menekap seterika sekali gus menyebabkan kecederaan terhadap Allahyarham.

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 5


Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 6

Tolong jangan salah faham…saya tak bela mana-mana pihak pun

Walau bagaimanapun, dia sendiri tidak menyangka akan dikecam oleh ramai pihak sambil mendakwa mereka sebenarnya salah faham ketika membaca kenyataannya. Rentetan itu, tinjauan di laman Twitter kini mendapati akaun gadis terbabit juga telah dinyahaktifkan.

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 7

Lantang Kritik Perangai Lampau Zulfarhan, Netizen Speku 'Awek' Backup Tertuduh? 8


Sumber: Twitter PutriAinNatasha, santeira

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Makan Laju Suka Telan Lauk Panas, Wow Gaji Hamzy Mukbang Cecah RM1 Juta Sebulan
🔥Tersasul Panggil Kamal Adli ‘Sayang’ Di Live TV, Uqasha Senrose Tertunduk Malu
🔥Kantoi Juga Kejahatan Erma, Tapi Ramai Pula Nak Ayah Syafiq Terima Balasan

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook