Cinta & Perhubungan

Kuasa Viral Telah Pertemukan Gadis Ini Dengan Ibunya Selepas 18 Tahun Tak Jumpa

Kasih sayang antara ibu dan anak merupakan satu perkara yang tidak dapat dinafikan dengan kata-kata. Setiap anak juga mempunyai tanggungjawab untuk menjaga dan mengambil berat tentang kebajikan serta membalas jasa kedua-dua ibu bapa tanpa berkira apa pun. Pengorbanan ibu juga sungguh besar kerana dia yang telah mengandung dan melahirkan kita dengan sempurna.

BACA: 5 Tanda BFF Sudah Lupakan Anda

Begitulah apa yang dikongsikan oleh  leender, seorang gadis yang mencuba nasib untuk mengesan ibu kandungnya setelah lebih 18 tahun tidak berjumpa melalui akaun Twitter. Leender telah memuatnaik foto ibunya ketika muda beserta nama penuh dan lokasi tempat tinggal.

Perpisahan bermula apabila bapa leender bercerai dengan ibunya ketika gadis itu berusia hampir 2 tahun. Selama perpisahan berlaku, dia telah mendapat kekuatan untuk mencari ibunya kembali dan memohon pertolongan daripada pengikutnya agar membantu untuk pencarian tersebut.

Dengan kuasa viral yang semakin memuncak pada masa kini dan pertolongan daripada orang ramai, leender telah berjaya mengesan ibu kandungnya melalui akaun Facebook bernama Rohani Mohd Isha. Dia menyedari akan persamaan wajah wanita berkenaan persis wajah ibunya dalam gambar yang ditunjukkan dan yakin akan firasatnya. Tweet yang dimuatnaik meraih hampir 6, 500 retweet daripada pengikutnya di Twitter.

Selepas berjaya menjejaki wanita berkenaan, leender yang ditemani kakak terus pergi ke Manjung untuk bertemu dengan ibu kandungnya.

Tiada apa yang dapat diucapkan bagi menggambarkan kehembiraan dua beradik itu apabila wanita tersebut benar-benar ibu kandungnya dan bertemu semula selepas 18 tahun tidak berjumpa. Leender telah berkongsi beberapa keping gambar bersama ibunya selepas pertemuan tersebut bersama adik-beradik yang lain.

Dia juga telah mengucapkan ucapan terima kasih dan kesyukuran atas pertemuan yang tidak dijangka ini hasil pertolongan orang ramai serta kuasa viral di media sosial.

Sumber: Twitter leender_

Nak lagi cerita-cerita viral?

Install Kisah Dunia
×