Fesyen & Gaya Hidup Tips Berguna

Kongsi Pengalaman Di Kutuk Kulit Berjerawat,Tapi Ramai Sebenarnya Suka Akan…

Memiliki kulit wajah yang cantik dan mulus merupakan idaman setiap wanita. Namun begitu, ramai yang menghadapi masalah kulit wajah seperti jerawat pasir ataupun jerawat batu dan menerima pelbagai hinaan daripada orang sekeliling yang tidak mempunyai senstiviti terhadap hal tersebut. Perkongsian seorang gadis di laman Instagram telah membuka mata ramai mengenai masalah yang dari dahulu lagi berlaku dalam kalangan masyarakat kita iaitu mengutuk orang kulit berjerawat.

BACA : Tips Berkesan Hilangkan Jerawat Pasir, Yang terakhir Tu Ramai Malas Buat!

Perkongsian mengenai pengalaman menerima kutukan dan cara mengatasinya sedikit sebanyak memberi inspirasi kepada orang lain yang mempunyai nasib yang serupa. Dalam status tersebut, Nicky Alias menyatakan bahawa dia tidak peduli apa yang orang katakan tapi harus percaya diri dan yakin serta percaya satu hari ini akan berjaya memiliki kulit yang sihat dan cantik.

Orang selalu tanya aku macam mana aku hadap orang yang…

Sebenarnya ramai yang suka akan kecantikan semulajadi yang dimiliki oleh gadis ini dan ramai memujinya dirinya juga kagum dengan keberanian dan keyakinan yang dimilikinya. Para netizen juga ada meninggalkan komen-komen menyukai perempuan yang mempunyai masalah sebegini dan menyatakan mereka sebenarnya comel dan semulajadi.

Biar muka tidak cantik, asalkan original…

Natural lebih baik. Sekarang pun dah cantik. 

Dah penat nak jawab “kenapa breakout”?

Saya perlu keyakinan awak sis, selalu down bila…

Betul sis. Saya masih berjuang seperti sis…

Sumber : Nicky Natasia Alias

1
like
3
love
7
haha
wow
sad
3
angry