Pejam celik, pejam celik puteri tunggal Dato’ Sri Siti Nurhaliza iaitu Aafiyah sudah pun berusia dua tahun. Jika sebelum ini dia pernah viral meniru tarian popular di aplikasi TikTok, kini si cilik berkenaan sekali lagi mencuri perhatian ramai dengan kebolehannya mengaji.
BACA :Â Tokti Gigih Pujuk Suruh Tidur Sebab Dah Malam, Tak Sangka Ini Respon Aafiyah
Baru umur 2 tahun dah pandai mengaji dengan pengasuh kesayangannya..
Menerusi sebuah klip video yang dimuat naik ke laman Instagram rasminya, menyaksikan gelagat Siti Aafiyah Khalid yang seronok mengaji bersama pengasuh kesayangannya iaitu Dayah Zubit. Bukan sahaja lancar mengikut bacaan surah Ar-Rahman, kanak-kanak ini dilihat sempat menggarukan sikunya.
Penuh khusus, Aafiyah akhirnya berjaya mengalunkan surah Ar-Rahman..
Dengan penuh khusyuk, Aafiyah mengikut Ustazahnya mengalunkan surah tersebut. Tak terhenti setakat itu saja, pengasuh berusia 24 tahun berkenaan malah meminta si comel ini untuk mengulang semula bacaan tersebut sekali gus memuji kepintarannya.
Cerdik Aafiyah, tak sangka merdu betul Dayah Zubit mengaji.. Sudahlah cantik
Dikongsi sejak semalam, siapa sangka klip video pendek tersebut berjaya meraih hampir 30 ribu tontonan selain dibanjiri dengan pelbagai reaksi. Di samping memuji kecomelannya, rata-rata netizen turut meluahkan rasa kagum dengan kepintaran Aafiyah. Tidak kurang juga ada yang tertarik dengan kemerduan suara Dayah saat mengalunkan surah tersebut.
Sumber : Instagram aafiyahkhalid, dayahzubit
Artikel Viral Hari Ini 🔥
🔥Terjumpa Video Kawan Paksa Anaknya ‘Berprojek’, Bapa Suruh Pelaku Gali Kubur
🔥Tengah Hamil 6 Bulan Suami Minta Kahwin Lagi, Bini 1 & 2 Terima Baik Madu Baru
🔥Telinga & Pipi Anak Lebam, Pengasuh Bagi Alasan ‘Tercubit’ First Day Period
🔥Dan banyak lagi cerita VIRAL di Telegram Kisah Dunia….
Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.