Viral Sedih

Ketar Tangan Dapat Tukar Penempatan, Nurse Menangis Tamatkan PJJ Dengan Suami

Ketar Tangan Dapat Tukar Penempatan, Nurse Menangis Tamatkan PJJ Dengan Suami 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bagi yang bergelar pejawat awam, masing-masing sudah pun bersedia dan terbiasa jika ditempatkan jauh dari negeri asal. Terutamanya jururawat, doktor, polis dan juga askar yang kadang-kadang posting sehingga ke Sabah atau Sarawak. Walau bagaimanapun, situasi tersebut pastinya bukan mudah untuk yang berkeluarga.


BACA: Suami Cabut Semua Kayu Rumah, Berang Isteri Balik PJJ Tinggal Rumah Lelaki Lain

Penat kadang-kadang kena ulang alik Melaka-Johor…Tapi demi tugas sebagai nurse

Samalah yang perlu dilalui seorang nurse bernama Nurhidayah Marjuni apabila perlu tinggalkan keluarga tercinta demi tugas. Wanita berkenaan bekerja di Melaka manakala suami dan juga anak-anaknya berada jauh di Batu Pahat, Johor.

@nurhidayahmarjuni

penat tolak tepi..yg penting anak2 gembira..& ibuuuuu palingggg bahagia😊😊😊😊

♬ original sound – Ubi_buruk – Ubi_buruk

Ketar Tangan Dapat Tukar Penempatan, Nurse Menangis Tamatkan PJJ Dengan Suami 2

Aku tengah nak pass over report, tiba-tiba geng datang bagitau nama dalam list transfer

Namun terbaru, wanita berkenaan sama sekali tidak menyangka apabila namanya turut tersenarai dalam individu yang berjaya ditukarkan penempatan kerja. Terketar-ketar tangannya menahan tangis kerana terlampau gembira selain sudah menantikan berita itu cukup lama. Dalam pada itu, Nurhidayah mengakui selama ini sering berjuang menahan rindu kepada anak-anak dan tidak sabar untuk bersatu kembali.


@nurhidayahmarjuni

Allah maha mendengar setiap rintihan hambaNya😭😭..terima kasih ya Allah….#vfypシ

♬ Syukur Alhamdulillah – Wafiq Azizah

Bila dapat tukar, perasaan tu tak tahu nak cakap macam mana bercampur baur

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut sama sebak melihat perkongsian berkenaan. Selain tumpang gembira dengan berita terbaru itu, ramai yang mengambil kesempatan untuk mengucapkan tahniah kepada nurse berkenaan.


Ketar Tangan Dapat Tukar Penempatan, Nurse Menangis Tamatkan PJJ Dengan Suami 3

Ketar Tangan Dapat Tukar Penempatan, Nurse Menangis Tamatkan PJJ Dengan Suami 4

Ketar Tangan Dapat Tukar Penempatan, Nurse Menangis Tamatkan PJJ Dengan Suami 5

Sumber: TikTok Nurhidayah Marjuni 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook