Viral Hiburan

Kerajaan Dah Izin Shooting Tapi Masih ‘Memekak’, Michael Ang Sound Orang Seni

Kerajaan Dah Izin Shooting Tapi Masih ‘Memekak’, Michael Ang Sound Orang Seni

Sharing is caring!

Kemelut periuk nasi penggiat seni tidak kira golongan artis mahupun pekerja belakang tabir nampaknya hangat diperkatakan kembali. Risau dengan pendapatan yang semakin sempit, mereka membuat permohonan dan berharap agar pihak kerajaan mempertimbangkan keizinan untuk kembali membuat shooting. Bagaikan berita gembira, akhirnya mereka mendapat kebenaran tersebut.


BACA : Tak Memekak Minta Bantuan, Andi Pilih Turun Padang Jadi Sukarelawan MRA

Kerja belakang tabir perlu patuhi SOP

Syaratnya, segala aktiviti belakang tabir haruslah melalui norma baru iaitu mengikuti SOP yang sudah ditetapkan oleh pihak kementerian kesihatan. Antaranya adalah perlu memastikan kebersihan semua peralatan penggambaran selain mengamalkan penjarakan sosial. Tapi nampaknya, masih ada mulu-mulut yang tak berhenti merungut. Keadaan ini saling tak ubah seperti peribahasa ‘rumah dah siap, pahat masih berbunyi’. Bengang dengan sikap-sikap orang seni yang tak berhenti ‘memekak’, Michael Ang tampil menegur perbuatan mereka.


Aku suka Mike…Realistic and wise

Tegas pengarah popular ini, dia berharap agar rungutan itu dibincangkan secara berkhemah dan tidak dikecohkan sehingga melibatkan media sosial. Hal ini kerana, ia akan membawa mudarat lebih besar misalnya mengundang rasa tidak senang di kalangan orang ramai. Turut bersetuju dengan nasihat tersebut yang disifatkan sebagai realistik, netizen mula membanjiri ruangan komen Instagram Michael Ang. Mereka juga berharap segala risiko apabila shooting dimulakan dapat diharungi sebaiknya oleh kru penggambaran.


Kerajaan Dah Izin Shooting Tapi Masih ‘Memekak’, Michael Ang Sound Orang Seni Kerajaan Dah Izin Shooting Tapi Masih ‘Memekak’, Michael Ang Sound Orang Seni Kerajaan Dah Izin Shooting Tapi Masih ‘Memekak’, Michael Ang Sound Orang Seni

Sumber : Instagram Michael Ang 

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Kerajaan Dah Izin Shooting Tapi Masih ‘Memekak’, Michael Ang Sound Orang Seni

Sharing is caring!

Facebook

Telegram