Fesyen & Gaya Hidup Santai

“Kegilaan Apakah Ini?” – Jururunding Parent Connect Kritik Cheese Challenge

Baru-baru ini media sosial dibanjiri dengan video-video Cheese Challenge yang memaparkan orang dewasa mencampakkan p0tongan keju pada wajah kanak-kanak secara spontan untuk melihat reaksi mereka. Walaupun trend ini kelihatan kelakar bagi sesetengah orang namun tetap mendapat pelbagai kritikan apabila mereka berpendapat bahawa cabaran ini merupakan satu perkara yang memaluk4n.

BACA : [VIDEO] “Bukan Menghina…” – Ambuyat Challenge Disalah Faham, Hafiz Mohon Maaf

Kompilasi Cheese Challenge yang popular di luar negara

Tidak ketinggalan untuk memberikan pendapat, pihak syarikat Jururunding Parent Connect (PCC), Puan Noor Afidah Abu Bakar turut mengkritik Cheese Challege tersebut yang dianggap tidak sesuai dilakukan terhadap kanak-kanak.

Kegilaan apakah ini?

Menurut Puan Noor Afidah, dia berharap kegilaan Cheese Challenge yang dimulakan oleh seorang bapa dari Amerika Syarikat tidak melanda dan menjadi ikutan di negara ini. Hal ini kerana sebagai ibu bapa, mereka perlu menunjukkan sikap waras dan matang kepada anak-anak.

“Makanan merupakan rezeki hasil pemberian daripada Allah untuk manusia mensyukuri segala nikmat. Akal pula anugerah Allah yang perlu sentiasa dijaga. Anak adalah amanah daripada Allah untuk dididik dan juga dilindungi.”

Gambar Sekadar Hiasan

Tambahnya lagi, sifat hormat sebagai seorang anak kepada ibu bapa mereka bermula daripada sifat hormat ibu bapa kepada anak mereka. Ternyata apa yang dikatakan oleh perunding ini turut dipersetujui ramai dan mereka meninggaIkan komen di entri tersebut.

Tak suka tengok..Rasa mcm memperbod*hkan anak..

Cabaran bod*h..mengarut-ngarut orang sekarang

Harap kegilaan ini tidak menular di negara kita…

Sumber : FB MyParentConnect Youtube TOPvids!