Semasa

Kegembiraan ‘Last Paper’ Bertukar Tragedi, Ibu Bongkar Sikap Pelik Anak

Kegembiraan 18 orang pelajar di salah sebuah universiti tempatan di Terangganu berkelah di Pantai Pandak, Kuala Terangganu akhirnya bertukar tragedi apabila dua orang daripada mereka menemui ajal di pantai tersebut pada Sabtu lalu. Sebelum kejadian, 18 pelajar terbabit dikatakan ke pantai berkenaan bagi meraikan kertas terakhir peperiksaan mereka bagi semester itu. Sebaik sahaja tiba, hanya 14 daripada pelajar tersebut dikatakan mandi sebelum tiga daripada mereka dihanyutkan ombak.

Baca : Tak Tahan Cuaca Sejuk, Wanita Temui Ajal Akibat Tidur Betul-Betul Depan Kipas

Seorang terselamat, dua lagi temui hanyut

Bagaimanapun seorang daripada tiga pelajar tersebut, Muhammad Nazri Mat Asri dilaporkan selamat, manakala dua lagi dihayutkan ombak. Dalam pada itu, Mohd Nor Hishamudin Nor Saidi (21 tahun) ditemui dalam keadaan terapung di tempat kejadian. Manakala, Tengku Mohd Afiq Tengku Muhazan Shah yang sebelum ini dikhuatiri tenggelam di bawa arus berjaya ditemui sekitar jam 6.25 petang semalam.

Kredit Foto : Bernama
Kredit Foto : Bernama

Pelik, tiba-tiba bawa pulang semua barang peribadi

Memetik laporan Sinar Harian, Siti Fatimah Ismail yang merupakan ibu kepada Tengku Muhammad Afiq meluahkan rasa pelik akan kelakuan anaknya. Jelas wanita berusia 48 tahun itu, anaknya membawa pulang kesemua barang peribadinya ke kampung semasa cuti semester lalu sedangkan dia masih belum tamat pengajian. Jelasnya, apabila ditanyakan mengenai kelakuan pelik, pemuda berusia 20 tahun itu memberitahu bahawa dia hanya sekadar ingin membawa pulang barangannya ke kampung sahaja.

Kredit Foto : Sinar Harian

Ditemukan lengkap berpakaian

Dalam pada itu, Ketua Cawangan Pengurusan Operasi dan Balai Bomba Terengganu berkata Tengku Muhammad Afiq ditemukan kira-kira 1 kilometer dari lokasi kejadian dan tidak jauh daripada rakannya, Mohd Nor Hishamudin.

Kredit Foto : Bernama

Sumber : Bernama, Sinar Harian

Jawatan Kosong Penulis di Kisah Dunia

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram