Hiburan Viral

Kecoh Nurse Panjat Gunung Kinabalu Tenangkan Patient, Rupanya Ada ‘Cerita’ Lain

Kecoh Nurse Panjat Gunung Kinabalu Tenangkan Patient, Rupanya Ada 'Cerita' Lain 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Bagi peminat- peminat sukan hiking, Gunung Kinabalu adalah satu lokasi yang bukan mudah untuk ditawan. Ini kerana faktor bentuk muka buminya yang tinggi dan juga cuaca sejuk. Oleh sebab itulah, kejayaan menaiki gunung berkenaan boleh dikatakan satu pencapaian besar.


BACA: Mendaki Gunung Lepas Putus Cinta, Wanita Kini Bahagia Berjodoh Dengan Sweeper

Okay okay adik kuat, jangan nangis…Kalau terus menangis nanti penat pulak

Terbaru di TikTok, tular satu rakaman menunjukkan seorang gadis bernama Myra yang berjaya naik ke puncak tersebut namun dalam keadaan menangis. Dalam pada itu, dia dilihat sedang ditenteramkan oleh seorang wanita sedikit berusia yang lengkap berpakaian seragam nurse.

@myra.mz_

♬ original sound – myraa – myraa

Sebenarnya itu mak dia kerja nurse, pakai untuk bergambar saja masa naik tu

Rupa-rupanya wanita tersebut adalah ibunya sendiri yang memang bekerja sebagai seorang nurse di salah sebuah pusat perubatan. Mereka difahamkan telah pun mendaki ke atas gunung tersebut bersama-sama si ayah. Tangisan Myra pula keluar kerana terlampau terharu dengan pencapaian berkenaan.


@myra.mz_

Reply to @nabillicious010 hehehe

♬ original sound – myraa – myraa

@myra.mz_

❤️‍🩹

♬ original sound – myraa – myraa

@myra.mz_

Reply to @abangjilat 🙈🦋

♬ original sound – myraa – myraa

Itu nurse naik helikopter ke sampai atas tu? Tapi memang lagi 100m nak sampai puncak, rasa nak give up

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen pada awalnya terkejut dan menyangka seorang jururawat begitu hebat menjalankan tugas hingga sanggup  mendaki ke puncak tersebut. Dalam pada itu, ramai mengakui kagum apabila melihat wanita seusia itu masih gagah untuk mendaki.


Kecoh Nurse Panjat Gunung Kinabalu Tenangkan Patient, Rupanya Ada 'Cerita' Lain 2

Kecoh Nurse Panjat Gunung Kinabalu Tenangkan Patient, Rupanya Ada 'Cerita' Lain 3

Kecoh Nurse Panjat Gunung Kinabalu Tenangkan Patient, Rupanya Ada 'Cerita' Lain 4

Kredit: TikTok Myraa 

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Anak Dipenjara Punca Nahas Laura, Ibu Santai-“Kena Pandai Pilih Awek Lepas Ni”
🔥[VIDEO] Depresi Akibat Tak Jadi Kahwin, Lelaki Kesedihan Tenung Katil Pengantin
🔥Insan Kurang Waras Sering Bertandang, Owner Kedai Tersentuh Tengok Tengah Solat

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook