Viral Inspirasi

Kaya Tapi Dipertikai Biar Mentua Duduk Rumah Flat, Menantu Tenang Jawab Kecaman

Kaya Tapi Dipertikai Biar Mentua Duduk Rumah Flat, Menantu Tenang Jawab Kecaman 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Saat wanita sudah berkahwin dengan seorang lelaki, maka ibu mentuanya pasti akan dilayan sebaik-baiknya umpama berbakti pada emak kandung sendiri. Meskipun hubungan sebenar okey sahaja, namun kadangkala orang luar terlampau mudah menilai menggunakan ‘mata lalat’ mereka persis seperti kisah di bawah.


BACA : Yang Duduk Dengan Mentua Usah Iri, Wanita Sambung Tidur Lepas Suami Pergi Kerja

Mak mentua akan terima cara kita…Saya tak pernah masak…8 kali raya mentua masakkan

Pada sehari lalu, Datin Nor Hafizah Saad telah berkongsikan rakaman saat mengunjungi kediaman milik ibu mentuanya. Dalam suasana yang cukup ceria, beliau sempat berseloroh mengenai tips untuk merebut hati mentua sambil ditemani suami di sisi. Antara mesej paling penting yang ditinggalkan adalah bagaimana dirinya sangat selesa menjadi diri sendiri kerana walau apa pun jadi, mentua akan menerima menantu seadanya tanpa perlu ‘berlakon’.

@arrayyanhijrah

#arrayyanhijrah #qurantagging #quranbertanda #malaysiatiktok #fyp #fypシ #testimoni #malaysia #vaccine #tiktokmalaysia #kualalumpur #ttdi #lockdown #kl

♬ original sound – arrayyanhijrah – arrayyanhijrah

Sempat lagi makan di rumah mentua

Meskipun beliau sendiri bergelar seorang usahawan yang sangat berjaya, itu bukan menjadi alasan untuknya berasa kekok saat berada di kawasan rumah flat ibu mentuanya. Umpama peribahasa Melayu berbunyi “bawa resmi padi, makin berisi makin tunduk”, sikap rendah diri dan celoteh Datin Nor Hafizah sering mencuri perhatian termasuklah di Instagramnya yang sudah mengumpul lebih 100 ribu pengikut.


https://www.instagram.com/p/CT6DNToJ08S/

Mereka ada dunia sendiri…Kita pastikan duit, makan & pakai cukup dah memadai

Namun siapa sangka, beliau telah menerima satu kecaman kurang enak yang mendakwa dirinya umpama membiarkan ibu mentuanya duduk di rumah biasa padahal kediamannya sendiri adalah jenis banglo. Malu bertanya sesat jalan, Datin Nor Hafizah mendedahkan mentua dan ibunya sendiri enggan duduk bersama kerana sudah selesa dengan kehidupan sekarang. Apalagi lokasi tempat tinggal juga dekat dengan rumah Allah.


@arrayyanhijrah

Reply to @alacuweimueipak . Jangan malu bertanya, nanti sesat jalan hehe #arrayyanhijrah #qurantagging #quranbertanda #malaysiatiktok #fyp #fypシ #fyp

♬ original sound – arrayyanhijrah – arrayyanhijrah

Sumber : TikTok arrayyanhijrah & Instagram arayyanhijrah

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook