Cinta & Perhubungan Realiti Hidup

“Kawan Lain Pergi Karoke Tengah Malam Tapi Kau Tak Sempat Bersosial” – Pandangan Gadis Ini Membuatkan Netizen Berfikir Dua Kali

Ketika ini seperti sudah menjadi trend di Malaysia apabila ramai pasangan yang berkahwin muda. Paling terbaru adalah pasangan suami isteri yang baru berkahwin pada usia 16 dan 21 tahun.  Video tiktok pengantin tersebut semasa majlis persandingan mereka menjadi tular di media sosial dan kebanyakkan netizen memuji adegan mesra dan romantik mereka. Ada juga sesetengah mereka yang mula berangan-angan untuk berkahwin dalam usia muda apabila melihat ramai pasangan muda mula mendirikan rumahtangga.

BACA: Dari Awal Perkahwinan Hidup PJJ, Akhirnya Ibu Enam Anak….

Namun, seorang gadis memberikan pandangan peribadinya tentang hakikat sebenar perkahwinan dalam usia muda di Twitter dan Facebook miliknya. Jom kita baca dan hadam.

Kahwin muda tak semudah yang korang tengok diorang bertik-tok tu

Kawan kawan yang lain tengah seronok nak grad, kau pula tengah memikir nak masak apa tengahari esok

Hidup kau berubah 360 dan kau akan rasa terkujat terkejut menggeletor pakej

Belum kahwin semua wangi. Nanti kau dah sebumbung, kau sembur perfume Victoria Secret pun bau taik petai dik

Akak MENYESAL kahwin muda. Sebab banyak benda akak terlepas dik

Ternyata, ramai netizen yang bersetuju dengan pendapat tersebut.

Berangan tu boleh tapi kaki jangan lupa tambat ke bumi

In love siakkk dengan tweet ni !!!

Kesimpulannya, jodoh, ajal dan maut di tangan Allah swt. Setiap perkahwinan itu pastinya ada rezeki dan keberkatan masing-masing, cuma bergantung bagaimana peranan suami dan isteri dalam mencorakkannya. Semoga kita semua tidak tersalah dalam membuat setiap keputusan.

Sumber: Twitter @ayuazizz

[instagram-feed]