Cinta & Perhubungan Tips Berguna

“Kau Fikir Aku Tak Boleh Hidup Tanpa Kau? Nah, Sekarang Aku Buktikan!”

Apabila masuk sahaja alam perkahwinan, kehidupan seseorang itu memang akan berubah 360 darjah daripada waktu masih single dan available. Mana taknya, waktu bujang kita selalu aman tapi bila dah duduk serumah, kadang-kadang boleh jadi giIa kalau ada saja k0nflik. Tapi jika sudah lama dan biasa melaluinya, ternyata kesemua drama dalam rumahtangga itu akan menjadi kenangan sewaktu di hari tua pula.

BACA: 5 Tahun Berlalu.. Gambar Copy Paste 2013 Suami Isteri Jadi Tumpuan

Sebagai contoh, soroti luahan kisah masam manis yang dicoret oleh Puan Liyana di laman FB berkenaan k0nflik antara dirinya sendiri dengan telatah Encik Suami yang berlaku baru-baru ini.

8.30 malam ada liqo’ di rumah sahabat…minta izin pada suami

“Kau biarkan isteri kau drive tengah malam? Dahlah rabun silau”

Gambar sekadar hiasan

Anehkan perempuan? Suami pula tetap lah dengan wajah selamba

“Kau fikir aku tak boleh hidup tanpa kau?”

“Belum pergi lagi, yang? Abang tapau kopi tadi”

Tak ucap terima kasih terus pergi…10 minit je tapi ributnya macam drive berjam-jam

Begitulah perempuan…perempuan memang kaya dengan perasaan

Beri diri masa bertenang…lama-lama nanti me1etup

Dia sanggup berkongsi hidup dengan kita…cuma kita tidak nampak

Sumber: FB Liyana Nazli

[instagram-feed]