Semasa sponsored

Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy

Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Siri animasi popular ‘BoBoiBoy’ kembali dengan episod yang lebih menarik. Sering membuat percubaan mencuri Kopi Tok Abah, kali ini Adu Du & Probe ditangkap ketika sedang seronok mencemarkan sungai dengan buangan sisa bahan kimia. Pastinya ada di kalangan kita pernah berperangai seperti 2 watak antagonis ini. Buang sampah sesuka hati tanpa memikirkan kesan buruk kepada hayat sungai kita. Bukan tidak tahu, realitinya cuma ramai yang bersikap “pura-pura tak tahu” atau ‘ambil mudah’.

Tanggal 26 September 2021, meraikan ‘Hari Sungai Sedunia’

Beranggapan ada pekerja yang akan membersihkan sampah terbiar, tapi sampai bila nak terperuk dengan mentaliti sama? Hakikatnya, kerja memelihara dan memulihara sungai adalah penting demi kelestarian bekalan air manusia. Oleh itu, Air Selangor bersama BoBoiBoy menyeru anda semua untuk lebih peka dalam misi memelihara sungai. Tanggal 26 September 2021 bersempena dengan ‘Hari Sungai Sedunia’, inilah masa untuk kita semua bersama-sama berfikir sejenak tentang impak pencemaran sungai terhadap bekalan air kita.

Peranan menjaga sungai penting dan merupakan tanggungjawab bersama

Air Selangor dengan sloganJoy In Every Dropjuga memastikan sejumlah 8.4 juta penduduk di Selangor, Kuala Lumpur & Putrajaya menerima bekalan air terawat yang bersih dan selamat. Andai masih wujud ramai manusia yang tidak tahu menjaga alam sehingga mencemarkan sungai sebagai sumber air utama, ketahuilah ia boleh menjejaskan bekalan air bersih yang diagihkan Air Selangor.

Pelihara sungai demi kelestarian bekalan air

LUAS juga berperanan dalam memastikan kualiti air sentiasa terjaga, mengurangkan impak pencemaran dalam kerja-kerja pembinaan, memantau pemaju yang melibatkan penggunaan air serta memberikan kesedaran tentang tanggungjawab menjaga sungai.

Jadi, peliharalah sungai agar tidak tercemar bagi menjamin bekalan air terawat yang lestari untuk generasi akan datang.  Sebarang maklumat lanjut, orang ramai boleh lawati terus ke pautan berikut : Website Air Selangor, Instagram Air Selangor, Twitter Air Selangor, Facebook Air Selangor, YouTube Air Selangor TV & LinkedIn. Fikirkan demi kebaikan generasi akan datang, siapa lagi akan selamatkan sungai jika bukan kita? Ingat, usah jadi seperti Adu Du dengan Probe! #AirSelangor #KitaJagaAir.

Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy 2
Gambar hiasan

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook