Hiburan Inspirasi

“Kalau Tak Tolong, Nak Jawab Apa Kat Allah?”- Ebit Lew Kongsi Ilmu Live Neelofa

“Kalau Tak Tolong, Nak Jawab Apa Kat Allah?”- Ebit Lew Kongsi Ilmu Live Neelofa

Sharing is caring!

Meskipun PKP sudah masuk fasa ke-4 hari ini, tapi kewujudan media sosial boleh menghubungkan kita semua tanpa mengira jarak. Sebagai contoh, platform itu digunakan sebaiknya oleh Neelofa untuk mendekatkan diri kepada golongan pendakwah serta peminat. Jika beberapa minggu lepas Ustaz Ahmad Dusuki telah menyentuh hatinya hingga mengalirkan air mata, kali ini penampilan Ustaz Ebit Lew pula mencuri tumpuan ramai.

BACA: Bersalah & Tak Mampu Lena, Ebit Lew Redah Bantu Keluarga Tinggal Di Kebun Getah


Cita-cita saya nak jadi matahari kebaikan buat manusia

Menerusi Instagram (IG) Live malam tadi, penceramah bebas tersebut telah berkongsi pelbagai ilmu yang sangat bermanfaat terutama sekali berkenaan kesedaran kita untuk sentiasa membantu orang yang lebih susah. Kongsi Ustaz Ebit Lew, rasa ingin bantu kelompok tersebut timbul kerana bimbang perkara itu disoal Allah pada akhirat kelak. Beliau juga memasang impian untuk membantu seluruh rakyat Malaysia agar tiada lagi insan yang diuji kebuluran atau tiada tempat berlindung.

Usah bersedih & jangan putus asa..di sebalik semua ini ada rahmat Allah menanti

Pendakwah berusia 36 tahun itu malah mengaku bahawa beliau sering mengadu sambil menangis kepada Maha Pencipta setiap kali berdepan dugaan dalam memperjuangkan dakwah. Di hujung sesi pula, Neelofa diberi kesempatan mendengarkan doa Ustaz Ebit Lew agar musibah wabak COVID-19 yang sedang melanda dunia pulih serta disatukan hati semua manusia ke arah kebaikan.


Sumber: Twitter zahrah1196, halim_min, ichacaaaaaa FB Anna Yong  & IG ebitlew


Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

“Kalau Tak Tolong, Nak Jawab Apa Kat Allah?”- Ebit Lew Kongsi Ilmu Live Neelofa

Sharing is caring!

Facebook

Telegram