Home ยป “Kagum Aku Dengan Perempuan Nie,Suami Kaya Giler,Tapi Tak Tayang Pun Harta Dia”-Netizen Kagum Dengan Sikap Rendah Diri Isteri Bill Gates
Inspirasi

“Kagum Aku Dengan Perempuan Nie,Suami Kaya Giler,Tapi Tak Tayang Pun Harta Dia”-Netizen Kagum Dengan Sikap Rendah Diri Isteri Bill Gates

Hari ini anda dapat lihat bahawa sangat ramai orang yang sukses dalam dunia perniagaan gemar untuk memuat naik gambar dan video harta kekayaan mereka di laman sosial seperti di Facebook dan juga Instagram. Alasan utama mereka untuk menunjukkan gambar dan rumah mewah kepada orang ramai ialah untuk membuktikan bahawa mereka adalah insan yang berjaya dalam hidup dan mahu memberi inspirasi kepada kesemua orang yang berada di dunia ini.

Sedangkan semua mata yang memandang tidak semestinya mempunyai impian yang sama jikalau mereka kaya dan sukses. Ada orang mahu jadi jutawan kerana mahu membeli kereta sport mewah dan juga rumah mewah.Namun ada yang mahu menjadi jutawan kerana mahu membina banyak rumah anak yatim tetapi masih mahu mengekalkan gaya hidup yang sangat sederhana.Makanya jika kita show off harta kita kerana mahu menjadikan diri kita sebagai sumber inspirasi kepada orang ramai,mungkin kita di lihat sebagai orang yang “syok sendiri”.

Ini kerana hanya orang sekeliling sahaja yang berhak untuk membuat keputusan sama ada untuk menjadikan kita ini inspirasi mereka atau sebaliknya.Makanya sebab itulah anda boleh lihat, tidak semua orang akan memuji individu yang suka show off harta di internet, malah mereka turut mengecam perbuatan mereka.

Tahukah anda bahawa isteri kepada lelaki paling kaya iaitu Melinda Gates di katakan antara wanita yang menjadi inspirasi ramai orang? Walaupun suaminya sangat kaya dan mereka mempunyai banyak harta, namun Melinda tidak mempunyai sikap suka menunjuk-nujuk harta keluarga kepada orang sekeliling melalui media sosial.

Tahukah anda bahawa Bill Gates serta isteri mempunyai private island mereka sendiri di mana di pulau itu mereka mempunyai rumah mewah yang sangat besar sehinggakan ada 40 kakitangan yang perlu menguruskannya.

Laman sosial di gunakan oleh mereka untuk berkongsi idea, berkongsi detik apabila mereka melawat kawasan setinggan dan melawat golongan miskin untuk menyalurkan bantuan.

Melalui yayasan khusus dari mereka berdua, dana yang ada di gunakan untuk menyalurkan banyak keperluan hidup kepada ramai orang di merata-rata tempat. Mereka juga mempunyai private jet sendiri untuk terbang ke mana-mana negara dengan lebih cepat. Penampilan mereka sangat sederhana dan mereka bergaul dengan semua orang tidak kira orang miskin atau kaya seperti mereka.

Walaupun mereka tidak suka menayang harta di laman sosial dan tidak suka bergaya dengan barangan mewah, namun jutaan manusia di seluruh dunia menjadikan Melinda dan suami sebagai sumber inspirasi untuk sukses dalam dunia bisnes. Hebat tak dorang?

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda