Viral Hiburan International

Jung-kook Dedah Alami Kecederaan, Inilah Derita Running Man Yang Ramai Tak Tahu

Jung-kook Dedah Alami Kecederaan, Inilah Derita Running Man Yang Ramai Tak Tahu 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Diam tak diam, rupanya sudah hampir 10 tahun ‘Running Man‘ bersiaran bagi menghiburkan hari minggu peminat seluruh dunia. Walaupun pernah ada khabar angin akan ditamatkan tayangan, namun mereka nampaknya berjaya mengharungi fasa penuh konflik tersebut sehingga ke hari ini. Terbaru menerusi portal Soompi pula, salah seorang ahli iaitu Kim Jong-kook telah mendedahkan kesihatan dirinya terjejas sewaktu menjalani shooting untuk episod minggu lalu.

BACA : Cecah 40 Tahun Masih Tak Kahwin, Ji-hyo Luah Kebarangkalian Keluar Running Man

Kaki terkehel…Tak pernah jadi sampai macam tu

Jelasnya, bahagian kakinya iaitu buku lali mengalami kecederaan minor sewaktu ligat bermain dalam game bola sepak. Tanpa disedari, kakinya terkehel ke arah berlainan. Walaupun kecederaan itu tidaklah terlalu serius, namun ia masih mengundang kegusaran ahli ‘Running Man’ yang lain.


Masa tengah jalankan misi dalam game bola sepak, kaki saya terkehel ke satu arah lain. Tak pernahlah terpusing sampai macam tu sekali dalam seumur hidup saya.

Jung-kook Dedah Alami Kecederaan, Inilah Derita Running Man Yang Ramai Tak Tahu 2
Gambar sekadar hiasan

Peluang keemasan nak kalahkah Kim Jong-kook

Dalam pada itu, Haha pula berseloroh agar pihak produksi tidak lagi membuat sebarang game yang melibatkan bola sepak. Sedar ia merupakan salah satu sukan kegemaran Kim Jong-kook, dia menyifatkan lelaki yang terkenal dengan gelaran ‘Sparta’ itu seakan-akan sukar mengawal rasa teruja setiap kali bermain. Sering sahaja dikalahkan dalam berpuluh-puluh episod terdahulu, ahli lain juga bergurau bahawa kecederaan itu adalah satu peluang keemasan untuk mereka meriah kemenangan.


Jung-kook Dedah Alami Kecederaan, Inilah Derita Running Man Yang Ramai Tak Tahu 3

Ramai tak tahu realiti sebenar rancangan Running Man

Sebenarnya ini bukanlah kali pertama ahli Running Man berdepan kecederaan sedemikian rupa. Bahkan selama ini, peminat sendiri tidak tahu derita dan realiti sebenar yang dihadapi oleh mereka semua. Oleh itu, pendedahan yang pernah dibuat oleh Haha ini mungkin mengejutkan kita semua.

Semua ahli memang nampak sihat tapi hakikatnya badan kami lama ‘rosak’ sejak bertahun-tahun. Saya sendiri pernah jalani sebuah operation untuk merawat masalah tulang belakang. Yoo Jae-suk pun ada masalah tulang belakang, buku lali, tengkuk sampai ke jari hingga susah nak pegang barang. Luarannya kami nampak aktif macam atlet. Sebenarnya kami tak cukup masa untuk kembali pulih sepenuhnya setiap kali alami kecederaan. Kalau ada yang tercedera pun, babak itu akan disunting. Sebab akhirnya, semua ini adalah content variety show. Buat orang lain ketawa adalah keutamaan kami.


Jung-kook Dedah Alami Kecederaan, Inilah Derita Running Man Yang Ramai Tak Tahu 4

Jung-kook Dedah Alami Kecederaan, Inilah Derita Running Man Yang Ramai Tak Tahu 5

Sumber : Portal Soompi & Koreaboo

Kisah Dunia Advertisement Slot

Nak cerita lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia di https://t.me/kisahdunia

Sharing is caring!

Telegram

Kisah Dunia Nak cerita viral & trending setiap hari? Tidak Ya