Gadjet

Jari Bayi Perempuan Terlekat Dalam Lubang Fidget Spinner

Baru-baru ini kita telah diperkenalkan dengan satu permainan baru yang dikatakan boleh menghilangkan stress. Permainan ini dinamakan Fidget Spinner. Permainan ini telah menular dengan begitu cepat di negara kita. Permainan ini bukan hanya untuk kanak-kanak, malahan orang dewasa juga turut serta untuk mempopularkan permainan ini.

Tahukah anda, Fidget Spinner mudah didapati dimana-mana tempat sama ada boleh dibeli dikedai mainan atau dibeli secara langsung dari peniaga-peniaga online di internet. Tapi ini bukan masalahnya, masalahnya bila baru-baru ini satu kejadian telah berlaku apabila seorang Pengguna Facebook bernama Jorge Macho Puentez telah memuatnaik video seorang bayi yang jarinya terlekat didalam lubang mainan Fidget Spinner yang dikatakan boleh menghilangkan stress ini.

Video ini tersebar begitu cepat selepas ia dimasukkan ke laman sosial, video ini telah ditonton lebih dari 30juta orang.

Didalam video pendek lebih kurang setengah minit itu memperlihatkan jeritan bayi perempuan itu menangis dipercayai kerana kesakitan yang dirasai akibat jarinya terlekat didalam lubang, selain itu dilihat beberapa orang sedang cuba membantu untuk melepaskan jari bayi perempuan yang menangis dari mainan Fidget Spinner itu.

Video itu telah menarik perhatian orang ramai dengan komen negatif, yang menyalahkan orang tuanya yang tidak mengambil berat tentang keselamatan anaknya bermain dengan mainan Fidget Spinner. Walaubagaimanapun video itu dipercayai bukan dimuatnaik oleh orangtuanya.

Video yang viral ini seharusnya boleh dijadikan pengajaran kepada semua orang untuk lebih berhati-hati dalam mengguna permainan ini untuk mengelakkan kejadian seperti ini berulang lagi.

Memang telah diketahui umum bahawa mainan Fidget Spinner ini mampu mengurang atau menghilangkan stress, tetapi kalau dah berlaku kejadian seperti itu tadi. Bertambah-tambah pulak stressnya.

VIDEO

Sumber : philnews

like
love
haha
wow
sad
angry