Gadjet Hiburan Inspirasi Santai Viral

“Jangan Amalkan Rampas Barang Daripada Anak-Anak,”- Aziz M Osman Akui Kawal Penggunaan Gajet Anaknya…

Samada sedar atau tidak, banyak keburukan yang bakal dihadapi sekiranya penggunaan internet dan gajet dikalangan kanak-kanak dan remaja tidak dikawal oleh ibu bapa. 

Menyedari hakikat itu, pengarah Aziz M Osman turut mengambil inisiatif untuk mengawal penggunaan gajet dan internet oleh anak bongsunya yang berusia 6 tahun iaitu Puteri Nur Azzahra.

Menurut Aziz, dia memberi kebebasan untuk anaknya yang mesra dengan sapaan Ara menggunakan gajet dengan syarat dan had masa tertentu supaya Ara faham dan menghormati kelonggaran yang diberikan kepadanya.

Bagi memastikan penggunaan internet adalah terkawal, Azizi tidak menggunakan wifi dan sebaliknya hanya menggunakan internet ‘hotspot’ sahaja.

“Saya memang letak had untuk dia menonton televisyen dan juga menggunakan gajet, supaya dia tahu setiap aktiviti yang dilakukan itu ada mula dan akhirnya,” ujar Aziz seperti yang dipetik dari Astro Gempak.

Tambah Aziz lagi, walaupun ada had masa, dia tidak akan sesekali merampas barang daripada anaknya sekiranya masa untuk sesuatu aktiviti itu telah tamat tetapi akan menerangkan secara lembut agar anak tidak memberontak atau terasa hati.

Sumber: Astro Gempak