Semasa Viral

Isu Askar Jilat Jari & Bos Kucup Pekerja, Caprice Kesal Netizen Victim Blaming

Isu Askar Jilat Jari & Bos Kucup Pekerja, Caprice Kesal Netizen Victim Blaming 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Perempuan zaman kini boleh dikatakan jauh lebih terbuka dan berani saat berada seorang diri di tempat awam. Malangnya, mereka tetap menjadi sasaran lelaki ‘hidung belang’ meskipun sudah berpakaian menutup aurat. Gangguan jijik tersebut boleh terjadi dalam sekelip mata dan kadangkala otak seakan terhenti seketika hingga gagal memikirkan tindakan sewajarnya.

BACA : Dituduh ‘Melayan’ Askar Jilat Jari, Gadis Bongkar CCTV Menangis Lepas Kejadian

Viral 2 isu wanita di ganggu saat berada di tempat kerja

Akibat rasa terkejut atau takut melampau, amat sukar untuk mereka melawan atau melarikan diri. Persis kejadian kelmarin di mana seorang pekerja di kedai vape menangis jarinya dijilat oleh lelaki dipercayai anggota tentera. Terbaru dilaporkan pula adalah isu staf wanita yang dahinya tiba-tiba dikucup oleh salah satu rakan sepejabat. Perbuatan itu pula disifatkan sebagai “cuma nak bagi kasih sayang”. Kemudian, si pelaku menawarkan wang RM50 kerana rasa bersalah.

Isu Askar Jilat Jari & Bos Kucup Pekerja, Caprice Kesal Netizen Victim Blaming 2


Minta hisap vape ni pergi hisap benda lain pulak

Bertumpu pada perbuatan anggota tentera berkenaan, Caprice di Instagramnya memberikan pesanan tegas bahawa uniform atau kuasa yang dipegang seseorang tidak seharusnya dijadikan ‘tiket halal’ untuk bersikap buruk sebegitu. Di akhir nafas nanti, kita semua juga akan memakai pakaian yang sama iaitu kain kafan.

Video Caprice dah 3 kali kena spam & report

Tegasnya lagi, golongan sebegini tidak wajar dipertahankan atau diberi muka. Kerap membangkitkan dan lantang bersuara mengenai isu gangguan kepada wanita, siapa menduga ada juga yang tidak berpuas hati dengan rapper ini sehingga posting miliknya dilaporkan kepada Instagram.


Kalau baca komen kat Facebook, 70% orang victim blaming perempuan

Tambah selebriti ini lagi, paling menyesakkan dada adalah tindakan segelintir netizen yang tergamak meletakkan kesalahan di atas bahu wanita-wanita terlibat. Walhal yang sepatutnya dipertikai habis-habisan adalah perbuatan gatal lelaki-lelaki terbabit.

Sumber : Instagram Caprice

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Kantoi Buang Sisa Kimia Ke Sungai, Kecut Perut Adu Du Bila Ditangkap BoBoiBoy
🔥Iqbal Muncul Bagi Cincin, Juri Tegur Peserta Bawa ‘Isu Sampah’ Ke Pentas MLM
🔥[VIDEO] Ku Faridah Tampar Sharif Zero, Persembahan Kumpulan Tiro Diberi 5 HA
🔥Rating Running Man Mencanak, Jihyo Tayang Tuah Main Jambatan Kaca Squid Game

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook