Hiburan Semasa Viral

Insiden Suara Sumbang, Asad Motawh Tolak Tawaran Duet Bersama Armada Band? Ini Sebabnya..

Masih ingat lagi dengan insiden suara terkucil Asad Motawh dalam sebuah program di Indonesia, Dahsyat Musik? Selepas viral video “suara sumbang” As’ad, ramai netizen yang mengatakan As’ad hanyalah seorang artis yang berdasarkan rupa bukan bakat.

Baru-baru ini, As’ad menolak tawaran sebuah program hiburan untuk berduet bersama Armada Band! Alamak kenapa tolak ni?

Menurut penyanyi baru ini, dia tidak mahu kejadian suara sumbang dan dimalukan itu berulang lagi ketika program di Indonesia berlangsung. Bak peribahasa “takkan pisah berbuah dua kali”.

“Baru-baru ini kumpulan Armada ada datang sini untuk promosi dan saya diundang untuk berduet dengan mereka dalam sebuah program bual bicara.”

“Saya tolak kerana saya tidak mahu kejadian sama berulang. Saya lebih berhati-hati untuk terima lagu yang saya sendiri tidak bersedia.”

Tambah As’ad lagi, selepas insiden itu dia banyak menerima pengajaran dan amat bersyukur kerana peminat di Indonesia dan Malaysia memahami situasi itu.

“Saya sekarang sudah masuk kelas vokal dan menari bagi memperbaiki persembahan saya.”

Walapun insiden itu tular di media sosial namun ia tidak menjejaskan reputasi dan rezeki As’ad Motawh sebagai seorang penyanyi. Ibu bapanya juga banyak memberi sokongan dan berharap As’ad tidak tersilap langkah lagi.

As’ad yang juga bakal menduduki peperiksaan SPM pada tahun ini, berkongsi perkembangan nyanyian dimana dia dan syarikat rakaman sedang menerbitkan sebuah album dengan sepuluh buah lagu pada akhir tahun ini.

Sumber: Mstar Online

[instagram-feed]