Realiti Hidup Semasa

Ingatkan Cuma Benjol Biasa. Tapi Bila Scan, Tak Sangka Iman Hidap Ketumbuhan!

Hati ibu bapa mana yang tidak sedih apabila melihat anak yang ditatang bagai minyak telah menghidap masalah kesihatan yang serius. Jika anak-anak menangis sedikit pun mereka sudah berasa runsing, inikan pula apabila disahkan menghidap komplikasi serius. Begitulah situasi yang sesuai untuk menggambarkan perasaan seorang wanita yang dikenali sebagai Nursasabila Kamarulzaman tatkala mendapat perkhabaran yang sedih mengenai anak sulungnya.

BACA: Wajah Kerap Berubah, Lelaki Dedah Realiti 6 Tahun Hidap Kanser Limfoma Stage 4!

Iman cuma terhantuk biasa…bukan jatuh dari tempat tinggi

Pada awalnya, tiada sebarang kejadian yang serius berlaku kepada anaknya yang bernama Muhammad Iman Al Khausar Bin Ismail. Menurut Puan Nursasabila, dia hanya terhantuk di kerusi sehingga menyebabkan benjolan kecil di bahagian kepala. D0ktor turut mengesahkan tiada sebarang kesan yang membimbangkan terjadi kepada kanak-kanak tersebut.

Jumpa ketumbuhan di bahagian belakang kepala & bola mata

Bagaimanapun, keadaan kesihatan Iman selepas itu nampaknya semakin membimbangkan. Mana taknya, benjolan pada bahagian kepala anaknya semakin membesar! Berikutan itu, Puan Nursasabila telah membawanya ke klinik bagi pemeriksaan lanjut. Alangkah remuknya hati si ibu, apabila d0ktor memberitahu bahawa anaknya itu sebenarnya menghidap ketumbuhan di bahagian belakang kepala dan bola mata.

Sedang tunggu keputusan…mohon doa semua

Mengakhiri kapsyen, dia juga memaklumkan anaknya itu sekarang dalam peringkat menunggu keputusan daripada sampel tulang sum-sum. Sementara itu, Puan Norsasabila turut memohon seluruh rakyat Malaysia agar mendoakan kesihatan Iman agar sembuh seperti sedia kala.

 

Sumber: Facebook Nursasabila Kamarulzaman

 

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram