Viral

Impian Semua Wanita, Belum Sebulan Jumpa Mak Boyfriend Dah Suruh Panggil ‘Ibu’

Cinta oh cinta. Saat inilah perasaan setiap orang akan ‘berbunga-bunga’. Jika sebelum ini mungkin tiada tempat meluah atau berkongsi pendapat, tetapi hidup lebih bermakna apabila menyedari ada seseorang yang sanggup menemani kita di kala susah dan senang. Pun begitu, konteks cinta yang sebaiknya adalah mengenali juga pihak keluarga masing-masing selain meminta restu daripada mereka.

BACA:¬†“Jangan Berkepit Dengan Suami Saja” – Ini Antara 8 Tips Memikat Hati Mentua

Dulu panggil aunty…tapi sekarang dia bahasakan diri sebagai ‘ibu’

Baru-baru ini, satu tweet daripada gadis yang dikenali sebagai Nur Dania Elanor Binti Idris telah menjadi tular apabila berkongsi paparan mesej yang sangat sweet bersama ibu teman lelakinya. Malahan, perkara itu boleh dikatakan menjadi impian hampir setiap wanita di dunia ini untuk mempunyai hubungan yang baik bersama keluarga partner masing-masing.

Dah banyak kali jumpa keluarganya & wujud bonding istimewa

Ketika ditemubual oleh pihak Kisah Dunia, gadis berusia 18 tahun ini menjelaskan bahawa perkara itu mula tercetus setelah beberapa kali bersua muka dengan keluarga teman lelakinya. Siapa sangka, screenshot mesej tersebut telah mendapat respon luar biasa sejak dimuat naik sekitar 1 November lalu. Kebanyakan netizen menzahirkan rasa kagum terhadap hubungan yang dimiliki mereka.

Ada suatu hari kami keluar bersama adik serta ibunya, & saya ada bagi hadiah buat mereka. Lepas balik, saya beritahu kepada ibu yang pemberian terssebut adalah sebagai satu tanda terima kasih sebab dia dah besarkan seorang anak lelaki yang cukup sopan & gentleman.

Sejak moment tu, dia bahasakan diri sebagai ibu setiap kali kami saling berbalas WhatsApp. Mula-mula segan nak panggil, tapi lama-kelamaan saya juga selesa dengan kehendak berikut. Mungkin juga sebab dia belum pernah rasa ada anak perempuan dewasa untuk sembang pasal masak atau hal lain memandangkan anak keduanya masih kecil lagi. Kalau lama tak chat pulat, dia akan tegur kenapa diam saja.

Kalau segan jumpa…at least maklumkan hubungan kepada parents

Mengenai lambakan respon netizen yang ‘cemburu’ dengan hubungan mesra antara kedua-dua wanita ini, Dania menganggap perkara itu ibarat lumrah di zaman penuh pancaroba ini. Jelasnya, mendapatkan kepercayaan ibu bapa adalah mustahak dalam setiap hubungan. Malah perkara itu jugalah yang akan dipegang tatkala setiap orang menjejakkan kaki ke alam rumah tangga kelak.

Kalau nak sesuatu hubungan tu berpanjangan, kita pun kena letak effort yang sama terhadap keluarga mereka sama banyak macam dengan partner masing-masing. Sebab nanti kita akan bersatu dengan keluarga dia juga kan? Faham ramai perempuan sekarang takut dapat mentua yang tak berhati perut dan sebagainya. Tapi jangan sesekali lupa untuk berdoa agar dapat keberkatan dan kasih sayang daripada kedua-dua belah keluarga.

Sumber: Twitter dania_elanor

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram

Kisah Dunia Telegram