Viral Sedih

Ibu Kucing Meroyan Tercari-Cari, Kematian 6 Anak Sekaligus Lepas 3 Hari Beranak

Ibu Kucing Meroyan Tercari-Cari, Kematian 6 Anak Sekaligus Lepas 3 Hari Beranak 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Sama seperti manusia, ibu kucing yang baru pertama kali beranak kadangkala kurang ‘pandai’ menjaga anak-anaknya. Ini menyebabkan ia tidak mahu menyusukan, menjilat lendiran di mata, enggan berada dekat di satu-satu tempat sebelum akhirnya mengasingkan diri kerana tidak mengenali anaknya sendiri.


BACA : Siap Akad Jual Beli, Wanita Belikan Rantai Emas RM25,980 Untuk Kucing Tersayang

Sempat 3 hari sahaja bergelar ibu…Habis kematian semua anaknya

Pun begitu bagi kisah sedih yang dikongsikan oleh TikTok farihanb, kucingnya seakan-akan mengalami trauma kerana kematian 6 ekor anak sekali gus. Kucing betina yang diberikan nama Sugar itu perlahan-lahan masuk ke dalam pet bed, menghidu namun seakan-akan tidak tahu apa sudah terjadi. Menganggap tiada rezeki, tuannya juga mendedahkan Sugar pernah bengkak susu.


@farihanb

sempat 3 hari sahaja bergelar ibu😿 habis semua anak nya mati

♬ suara asli – sadvibes🥀 – sadvibes🥀

@farihanb

Reply to @lynnnn.z sugar ni baka munchkin , dan anak anak dia pon munchkin , mungkin tak kuat dan tak boleh survive🥺 tak de rezeki

♬ pluto projector – al

Tadi ada orang DM  bagi anak kucing…Sugar sayang baby baru dia

Ibarat kehilangan arah, kesedihan dirasai apabila Sugar dikatakan seolah-olah memanggil dan mencari-cari anaknya yang sudah tiada. Namun, rasa kehilangan sedikit terubat apabila saudari Fariha memikirkan alternatif lain iaitu memberikan kucingnya anak-anak baru hasil pemberian seorang insan baik hati. Selain memberikan susu badan, ia tampak sangat selesa dan sayang pada 2 ekor si comel berkenaan.


@farihanb

Reply to @pprjy sampai serak suara dia😿

♬ suara asli – Pisces – Pisces

@farihanb

Reply to @afnanaseray_ Alhamdulillah , tadi ada orang baik dm nak bagi baby kitten untuk sugar🥺 thank you . Sugar sayang baby baru dia❤️

♬ Ajarkan Aku.. Arvian Dwi – 🅰️RVIAN

Alhamdulillah…Kesian sangat takut dia trauma….Munchkin memang fragile sikit

Menyaksikan kisah berkenaan, tidak dinafikan ramai netizen merasa sebak apabila Sugar ibarat meroyan selepas kematian anak. Pun begitu, mereka gembira dengan adanya ‘pengganti baru’ selain berharap tuannya dapat terus berkongsikan perkembangan tentang kucing betina ini.

Ibu Kucing Meroyan Tercari-Cari, Kematian 6 Anak Sekaligus Lepas 3 Hari Beranak 2

Ibu Kucing Meroyan Tercari-Cari, Kematian 6 Anak Sekaligus Lepas 3 Hari Beranak 3

Ibu Kucing Meroyan Tercari-Cari, Kematian 6 Anak Sekaligus Lepas 3 Hari Beranak 4 Ibu Kucing Meroyan Tercari-Cari, Kematian 6 Anak Sekaligus Lepas 3 Hari Beranak 5

Kredit : TikTok farihanb

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Anak Dipenjara Punca Nahas Laura, Ibu Santai-“Kena Pandai Pilih Awek Lepas Ni”
🔥[VIDEO] Depresi Akibat Tak Jadi Kahwin, Lelaki Kesedihan Tenung Katil Pengantin
🔥Insan Kurang Waras Sering Bertandang, Owner Kedai Tersentuh Tengok Tengah Solat

Youtube

Facebook