Inspirasi

Ibu Bisu & Pekak Nak Bersalin, Lihat Apa Dilakukan Doktor Ini Padanya..

Untuk menjadi seorang doktor, individu ini perlulah bersedia dalam apa jua cabaran apabila menerima patient di pusat rawatan lebih-lebih lagi yang berkhidmat di labour room. Bukan apa, patient ini kadangkala muncul dalam pelbagai situasi fizikal yang tidak disangka-sangka. Seperti perkongsian doktor bernama Wan Noriha di Twitter apabila salah seorang patient bersalin pada Syawal ke-4 lalu.

BACA : “Baru Lepas Bersalin Czer, Suami Naik Motor Je.. RM5 Pun Takde Nak Bayar Grab”

Menariknya, patient ini merupakan seorang wanita bisu dan pekak. Dr Wan Noriha terpaksa memegang sehelai kertas yang bertulis ‘Teran Lagi’ untuk memberikan isyarat kepadanya.

Hari ini uruskan labor tak guna suara

Merkipun begitu, Dr Norihan bersyukur kerana segalanya dipermudahkan dalam menguruskan patient istimewanya itu. Para netizen yang mengetahui akan perkara itu turut memuji tindakannya malah ada juga berkongsi tentang kisah keluarga yang ibu bapanya OKU juga.

Semoga Allah merahm4ti anda, ibu & bayi

Ingat dalam filem je berlaku

Masa teran tu takde suara…masa jahit ada sesekali dengar suara dia

Gambar Sekadar Hiasan

Ayah saya pekak boleh cakap, mak bisu pekak. Semua 3 anak normal

Sumber : Twitter norynoriha

like
love
haha
wow
sad
1
angry