Cinta & Perhubungan Hiburan

“Hati-Hati..”- Aksi Manja Jemaima Dan Aidil Ditegur, Tapi Ramai Pulak Backup?

Umum mengetahui hubungan cinta yang terjalin antara selebriti Fasha Sandha dan Aidil Aziz yang baru sahaja mengikat tali pertunangan sebulan yang lalu. Nampaknya, ramai peminat yang merestui hubungan ini dan sangat teruja untuk melihat mereka di jinjang pelamin tak lama lagi. Selain Fasha dan Aidil, hubungan mesra antara anak-anaknya dengan Aidil turut menjadi perhatian ramai di media sosial.

BACA: Shooting Di Rumah Flat, Respon Fasha Bila Anak Duduk Atas Kerusi Jadi Tumpuan

Antara Jemaima dan Rayfal, anak perempuan Fasha yang kini berusia 4 tahun dilihat lebih manja dan sangat rapat dengan Aidil.

Baru-baru ini, mereka menjadi tumpuan di Instagram gara-gara sebuah video yang dikongsikan Fasha Sandha. Video tersebut memperlihatkan aksi manja dan mesra Jemaima yang berada di pangkuan Aidil ketika mereka sedang menyaksikan perlawanan bola di kedai mamak baru-baru ini.

Manjanya Jemaima dengan Aidil!

Terima kasih Encik Tunang.. memeriahkan lagi malam ni 

Video mesra tersebut bagaimanapun telah mendapat teguran pendek dari seorang wanita yang berpesan supaya Jemaima menjaga batas aurat dengan Aidil.

Hati-hati.. kawin nanti Jemaima still lagi aurat 

Walau bagaimanapun, wanita ini telah menerima kecaman daripada kebanyakkan netizen yang menyatakan dia menggunakan hukum yang salah.

Jangan cakap sesuka hati kalau tak pasti hukum 

Ada yang turut berfikiran positif, walaupun Jemaima hanya anak tiri, namun perasaan kasih Aidil itu sudah seperti anak sendiri.

Walaupun anak tiri.. anggap sebagai anak.. 

Budak2 ler.. besar nanti pandailah membataskan diri 

Seorang individu telah memberi penjelasan panjang tentang status anak perempuan tiri dan bapa tiri.

Jadi mahram kepada suami.. aurat sama seperti anak sendiri

Aurat dgn mahram berbeza dengan aurat bukan mahram 

Tak boleh kahwin antara mereka walaupun dah cerai 

Sumber: Instagram fashasandha