International

“Haruskah Aku Kembali Padamu?”- Babak ‘The World Of The Married’ Undang Kejutan

"Haruskah Aku Kembali Padamu?"- Babak 'The World Of The Married' Undang Kejutan 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Entah apalah jampi yang dipakai oleh pengarah K-drama bertajuk ‘The World Of The Married’ ini, hingga berjaya merekodkan rating tertinggi ketika episod pertama disiarkan, sekali gus mencipta sejarah dalam saluran sebuah televisyen di Korea. Gara-gara penangan kisah pengkhianatan antara suami dan isteri, siri ini juga menjadi  kejutan serta bualan ramai peminat termasuklah di Malaysia dan Indonesia. Walaupun dimulakan dengan konflik bermain kayu tiga, tetapi cerita ini sudah mula sajikan elemen thriller selain diselitkan mesej mendalam sepanjang tayangannya.

BACA: Mesej Drama ‘The World Of The Married’, Isteri Berhak Selamatkan Rumah Tangga

"Haruskah Aku Kembali Padamu?"- Babak 'The World Of The Married' Undang Kejutan 2

Lee Tae-oh cuba pujuk anak mesra dengan ibu tiri

Menerusi episod terbaru iaitu yang ke-12 pula, watak utama iaitu Lee Tae-oh sedang berusaha untuk memujuk anak lelakinya (Joon-yeong) supaya menerima ibu tirinya sekali gus tinggal harmoni di rumahnya. Malah Da-kyung sendiri mendedahkan bahawa dia kini memahami perasaan remaja itu setelah bergelar seorang ibu. Walaupun mereka banyak meluangkan masa bersama-sama, tetapi Joon-yeong tetap menyatakan bahawa dia belum bersedia untuk komitmen tersebut.


“Katakan kamu masih punya perasaan padaku..”

Namun babak genting berlaku sewaktu Tae-oh bertandang ke rumah bekas isterinya pada suatu malam. Selain membicarakan tentang soal anak serta perancangan Dr Ji Sun-woo yang mahu berpindah, lelaki itu bagaimanapun meluahkan kebenaran yang dirasai oleh mereka berdua meskipun sekian lama telah berpisah. Dakwaan itu telah akhirnya telah membuatkan Sun-woo gagal menafikannya, manakala Da-kyung pula berasa bimbang apabila suaminya tidak pulang ke rumah.

"Haruskah Aku Kembali Padamu?"- Babak 'The World Of The Married' Undang Kejutan 3

"Haruskah Aku Kembali Padamu?"- Babak 'The World Of The Married' Undang Kejutan 4

“Haruskah aku kembali padamu?”

Di hujung episod itu pula, Tae-oh bertanyakan soalan cepumas sama ada Sun-woo mahu mereka kembali bersama seperti dahulu atau tidak. Namun dengan nada tenang, watak doktor itu memberi jawapan tidak, sebaliknya berharap agar bekas suaminya itu menjaga rumah tangga dan keluarga baharunya.


"Haruskah Aku Kembali Padamu?"- Babak 'The World Of The Married' Undang Kejutan 5

"Haruskah Aku Kembali Padamu?"- Babak 'The World Of The Married' Undang Kejutan 6

Sumber: Twitter flowerfrost_


Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram