Cinta & Perhubungan

Hari Nikah Cuma Lagi 2 Minggu, Bakal Pengantin Ditangkap Khalwat Dalam Motel

Hari Nikah Cuma Lagi 2 Minggu, Bakal Pengantin Ditangkap Khalwat Dalam Motel 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Tak dinafikan bahawa zina dan khalwat adalah antara masalah sosial yang belum ada jalan penghujungnya di negara ini. Malah apa yang lebih mendukacitakan apabila mereka yang ditangkap bakal mendirikan rumah tangga yang sah tak lama lagi.


BACA: Honeymoon Lepas PKP, Pengantin Dikacau Siap Ikut Dari Hotel Sampai Ke Rumah

2 minggu lagi nak nikah…sepasang lelaki & wanita ditangkap khalwat

Dengar macam tak masuk akal, tapi itulah yang berlaku di sebuah motel di Bedong, Kedah semalam. Menerusi laporan Astro Awani, sepasang lelaki dan perempuan yang masing-masing berusia 29 tahun telah dicekup oleh pihak Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK) atas kesalahan berkhalwat dalam sebuah operasi khas. Namun apa yang mengejutkan, pekerja kilang wanita yang berasal dari Sik memaklumkan bahawa mereka akan melangsungkan perkahwinan dengan buah hatinya itu pada 3 Ogos nanti.


Hari Nikah Cuma Lagi 2 Minggu, Bakal Pengantin Ditangkap Khalwat Dalam Motel 2

Mengaku baru hantar borang permohonan nikah sebelum check-in ke motel tersebut

Tak cukup dengan itu, mereka berdua turut mengaku baru saja menghantar borang nikah di Pejabat Agama Daerah Sik pada pagi sebelumnya sebelum mendaftar masuk ke motel tersebut. Selain bakal pengantin terbabit, Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguatkuasaan JAIK turut memaklumkan bahawa pihaknya berjaya menahan enam lagi couples dalam operasi yang bermula dari jam 10 malam sehingga 5 pagi melibatkan Gurun, Bedong, Jeti Semeling, Bandar Puteri Jaya, Taman Jubli Perak, Dataran Jam Besar dan Riverfront. Kesemua mereka akan disiasat dan boleh didenda maksimum RM3,000 atau penjara tidak lebih 2 tahun atau kedua-duanya sekali jika disabitkan kesalahan.


Hari Nikah Cuma Lagi 2 Minggu, Bakal Pengantin Ditangkap Khalwat Dalam Motel 3
Gambar sekadar hiasan

Sumber: Astro Awani

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Instafamous Tunjuk Pampers Anak Sepah Dalam Rumah-“Istighfar Tengok Video Ni”
🔥[VIDEO] “Respect Orang Sis”-Wanita Cantik Ini Menangis Ditegur Badan Tak Slim
🔥[VIDEO] Ditalak Hamil 9 Bulan, Wanita Sound Bekas Suami Tak Datang Akikah Anak

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram