Home » “Hantaran Saya Tanggung, Nak Ada Perempuan Lain Saya Benarkan…” , Janda Tawarkan Kahwin Kontrak Tak Kisah Dikecam Netizen?!
Viral

“Hantaran Saya Tanggung, Nak Ada Perempuan Lain Saya Benarkan…” , Janda Tawarkan Kahwin Kontrak Tak Kisah Dikecam Netizen?!

Baru-baru ini tular apabila seorang wanita berusia 22 tahun memuat naik status di laman Facebook bagi mencari pasangan untuk perkahwinan kontrak selama setahun.

Wanita berkenaan yang merupakan seorang janda dilaporkan bercerai dengan suaminya pada tahun lalu sebelum merancang untuk mencari pasangan bagi perkahwinan yang kedua.

“Saya tertekan kerana keluarga minta saya kahwin cepat. Sebab itulah saya muat naik status sedemikian untuk cari calon idaman saya.

Saya mahu cari yang sedap mata memandang dan tidak gemuk. Benar dalam status di FB saya tidak mahu kemas rumah dan masak kerana tidak mahu dikongkong.

Oleh kerana itu saya tawarkan duit kepada calon suami saya. Bagaimanapun tindakan saya itu dikecam dan saya tidak kisah,” katanya.

Terbaru wanita berkenaan ada membuat Facebook Live bagi menjelaskan sebab dia memuat naik status berkenaan selain memaklumkan bahawa dia fobia kerana sering disuruh buat kerja rumah.

“Bukan saja ramai yang ‘pm’ (mesej) saya untuk menjadikan saya isteri, malah ramai yang kecam walaupun status itu sudah dipadam.

Suka hati saya nak buat apa, ini bukan jenayah. Saya yang nak kahwin, mesti la nak cari suami yang elok. Henti sebarkan status saya itu dan apa-apa cerita mengenai saya,” katanya.

Mengulas mengenai kahwin kontrak, kaunselor keluarga, Hushim Salleh menjelaskan bahawa perkahwinan kontrak ditegah dalam Islam.

“Nikah Muta’ah atau pernikahan yang mempunyai perjanjian tertentu adalah ajaran Syiah dan harus dielakkan” ujarnya.

Sumber Harian Metro

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda