Viral

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Bergelar seorang pendidik bukan sahaja perlu ilmu pengetahuan yang tinggi, tetapi juga sifat sabar dalam mendepani karenah para pelajar. Walaupun mereka sanggup melakukan macam-macam inisiatif, tapi akhirnya tak berbaloi juga sekiranya pelajar tiada niat atau kurang berdisiplin.


BACA : Gigih Cari Line Kat Kedai, Cikgu Termenung Bila Students Tak Join Kelas Online

Cikgu gigih buat kelas tambahan…siap sponsor breakfast lagi tapi seorang je yang datang

Di Twitter, pemuda bernama Ammar menyampaikan rasa terkilan ibunya yang juga seorang guru. Demi membantu pelajar-pelajarnya yang juga calon SPM 2020, cikgu ini berusaha keras mengadakan kelas tambahan untuk mereka mengulang kaji pelajaran. Guru tersebut malah menyediakan sarapan pagi khas buat para pelajarnya, namun hanya sia-sia apabila hanya seorang sahaja yang hadir pada hari tersebut.


Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 2

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 3

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 4

Ajar 14 students lelaki…cikgu tetap positif mohon doakan pelajar dapat menjawab exam

Menurut Ammar, kesemua 14 orang pelajar tersebut memang diselia khas oleh ibunya. Meskipun kecewa dengan layanan pelajar-pelajar tersebut, namun dia tetap doakan calok-calon SPM tersebut berjaya dan dipermudahkan untuk menjawab peperiksaan kelak.


Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 5

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 6
Gambar Sekadar Hiasan

Kesiannya…harapnya seorang student yang datang tu berjaya

Selain meraih lebih 13 ribu retweet rata-rata netizen sangat terkilan sekali gus menyelar tindakan kesemua pelajar lelaki tersebut. Tegas mereka, pelajar seharusnya menghargai segala usaha dan titik peluh guru supaya tidak ketinggalan dalam pelajaran.

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 7

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 8

Gigih Siapkan Breakfast, Cikgu Terkilan Satu Je Student Hadir Kelas Khas SPM 9

Sumber : Twitter ammmmmaarrrr

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Tertukar Anak Cuma Drama Rekaan? Suami Bersuara-“Macam Mana Tertukar Troli?”
🔥Majlis Melamar Tayang Di Live TV Selama 6 Jam, Aktor Nangis Tengok Bakal Isteri
🔥Ibu Tunggu Hari Bersalin Dikecam Tayang Makan Nanas, Betul Ke Janin Akan Gugur?

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram