Semasa Viral

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 1
Jawatan Kosong

Sharing is caring!

Insiden kecurian di negara ini nampaknya semakin menjadi-jadi dan bagai tiada kesudahannya. Berbeza daripada zaman dulu, penjenayah masa kini dilihat gemar melakukan taktik ‘halus’ terhadap sasaran mereka. Lebih teruk lagi, sebahagian penjenayah ini mempunyai perwatakan yang sopan daripada luarannya hingga menyebabkan modus operandi mereka sukar diramal. Samalah seperti kejadian yang menimpa seorang wanita berstatus warga emas baru-baru ini.


BACA: Tragedi Menimpa Bapa, Gadis Ini Kesal Si Pelaku Masih Hilang Jejak Hingga Kini

Sampainya hati tipu mak aku..

Kisah kecurian itu mula mendapat perhatian warganet apabila dikongsikan oleh anaknya di laman sosial Twitter. Menurut gadis ini, gelang emas milik ibunya yang juga peniaga nasi lemak di hadapan sebuah pusat membeli-belah di daerah Seremban telah lesap dibawa lari oleh seorang individu yang sangat licik.

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 2

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 3

Konon nak order nasi lemak..

Menyorot kronologi, suspek pernah datang ke gerai wanita tua tersebut konon mahu menempah nasi lemak. Entah bagaimana, perbualan mereka jadi meleret sehingga individu berkenaan sempat bercerita mengenai wang hantaran kahwin dan siap menyatakan keinginannya untuk membeli gelang emas. Bermula detik tersebut, suspek yang merupakan seorang wanita bertudung itu kerap bertanyakan dari mana peniaga tersebut membeli gelang emas yang dipakainya.


Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 4

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 5
Gambar sekadar hiasan

Konon ajak nak bayar duit nasi lemak, rupanya..

Tidak cukup dengan itu, pemilik Twitter berkenaan mendedahkan bahawa suspek juga pernah menghubungi ibunya sekali lagi untuk berjumpa dan membayar tempahan nasi lemak di kawasan tempat dia bekerja. Sedang asyik berborak mengenai tempahan, individu berkenaan seakan-akan begitu tertarik dengan gelang emasnya sehingga meminta warga emas tersebut untuk menanggalkannya. Helahnya, dia kononnya mahu menunjukkan gelang itu kepada seorang teman untuk bantu membelikannya di kampung.


Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 6

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 7
Gambar sekadar hiasan

10 minit tunggu, akhirnya dah lesap..

Mungkin terpedaya dengan pujuk rayu suspek, si ibu dengan rela hati menyerahkan gelang miliknya. Namun malang tidak berbau kerana selepas 10 minit, wanita itu dikatakan tidak munculkan diri dan membawa lari gelang tersebut. Kesal dengan perbuatan tersebut, pemilik Twitter ini memaklumkan akan segera membuat laporan polis berhubung kecurian ini. Dia nyata berasa kesal kerana ada manusia yang sanggup menipu ibunya yang sudah di penghujung usia sebegitu.

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 8

Gelang Emas Ibu Lesap Dibawa Lari, Gadis Bongkar Muslihat Klien Nasi Lemak 9
Gambar sekadar hiasan

Sumber: Twitter

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Propa Dirasuk & Jelir Lidah, Watak Lola & Che Yah Dalam Dukun Diva Dipuji Lawak
🔥Genggam Kuat Katil Ketika Contraction, Ramai Kesian Muka Almy Nadia Merah Padam
🔥Posisi Kek 5 Tingkat Uqasha & Kamal Jadi Bualan, Risau Pengantin Termasuk Kolam

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Youtube

Facebook