Cinta & Perhubungan Gadjet Realiti Hidup

Gara-Gara Melekat Dengan Phone, Anak Terjatuh Pun Kena Marah & Tak Beri Makan!

Masyarakat masa kini dan gajet memang tidak dapat dipisahkan. Sama ada untuk kegunaan kerja ataupun sekadar berhibur dan melayan media sosial, teknologi ini dilihat semakin hari semakin menghakis nilai kemanusiaan dalam diri kita semua.

BACA: Suami Bercinta Dengan Wanita Lain, Sanggup Guna 3 Handphone Untuk ‘Cover Line’

gambar sekadar hiasan

Menerusi luahan seorang wanita yang membahasakan dirinya sebagai Acik di laman Facebook, dia kesal dengan tindakan sepasang suami isteri ini yang mengabaikan anak mereka semata-mata kerana gajet di tangan. Kejadian tersebut berlaku sewaktu dia bersama keluarga bertandang ke sebuah kedai makan.

Handphone lebih penting. Layan anak macam pengemis

Pergi kat ayah, tak layan…pergi kat mak, kena jerit kuat

Dalam pada itu, anak kecil itu turut memerhatikan keluarganya yang sedang makan dengan bahagia dari kejauhan. Suami wanita ini juga perasan akan tindak-tanduk keluarga itu yang lebih melayan handphone daripada perhatian anak mereka.

Macam nak datang meja kitaorang…bulat mata dia tengok

Desperate nya anak kecik tu nak perhatian…macam pengemis

Kisah tersebut ternyata mengundang rasa simpati netizen terhadap nasib budak berusia 4 tahun itu. Mereka turut mengecam tindakan ibu bapa yang sanggup melebihkan gajet daripada kebajikan anak-anak.

Jangan diungkit hak ibu bapa jika anak2 diabaikan

Zaman makin maju, manusia makin tenat

Sampai hati nye…mak ayah buat cam tu

Selalu tengok situasi begini kat kedai makan

Sebab tu la anak2 bila besar tak hormat kan ibubapa

gambar sekadar hiasan

Sumber: FB Nurul Kasmadillawati Zakaria

like
love
haha
wow
sad
1
angry

- Kerja Kosong | Latihan Industri | Praktikal. Klik untuk Info lanjut.

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.