Gadjet Realiti Hidup Semasa Viral

Gara-Gara Ibu Diamkan Anak Guna Handphone, Baru Masuk 3 Tahun Mata Dah Juling!

Setiap ibu bapa yang mempunyai anak kecil sudah pasti mempunyai cara tersendiri untuk memastikan mereka tidak meragam dan menangis. Ada yang mengajak anak mereka bermain dan bergurau senda malah ada juga lebih rela membuka kartun menerusi aplikasi handphone untuk melekakannya. Jika anak-anak terlalu taksub dengan aplikasi tersebut, pelbagai komplikasi boleh berlaku terutama sekali bahagian mata mereka.

BACA : Gara-Gara Gajet! Mata Juling, Hilang Fungsi, Ini Keadaan Terkini Anak..

Gambar Sekadar Hiasan

Begitulah apa yang terjadi kepada anak seorang wanita ini. Meskipun anak perempuannya dilahirkan secara normal, tapi matanya mula menjadi juling sejak pertengahan tahun lepas. Apa yang lebih mengejutkan, semuanya berpunca daripada handphone!

Bagi tengok handphone ikut kehendak…tak kira siang/malam

Nak suruh dia duduk diam..bagi tengok handphone

Bila berdepan orang luar, orang dok perati mata kakak..panggil juling

Menurut wanita ini, perkongsian yang dibuat ini hanyalah sebagai pengajaran untuk para ibu bapa di luar sana supaya berhenti beri anak-anak menghadap handphone lebih-lebih lagi dalam keadaan gelap seperti apa yang terjadi kepada anaknya.

Power tinggi…jika pakai spec masih tak normal, perlu jalani pembed4han

Kena selalu pakai cermin mata…mata cepat baik

Tambahnya, dia tiada niat untuk diviralkan di media sosial tetapi sekadar membuat perkongsian untuk ibu bapa supaya beringat selalu.

Rupanya ramai senasib macam kakak kat luar sana

Sumber : FB Sheda Lehon