Viral

Gadis Viral Bertunang Pakai Busana Kuning Design Mengurai-“Kenapa Ramai Kecam?”

Gadis Viral Bertunang Pakai Busana Kuning Design Mengurai-"Kenapa Ramai Kecam?" 1
Jawatan Kosong Penulis

Sharing is caring!

Biasanya untuk majlis bertunang, orang perempuan suka mengenakan konsep serba ringkas bermula daripada busana, kuantiti jemputan tetamu sehinggalah reka hias pelamin. Namun begitu, ada segelintir kecil yang suka membuat acara dengan meriah persis hari perkahwinan. Bukan lagi benda pelik, kisah gadis bernama Liyana Abdullah sempat menjadi bualan netizen di TikTok.


BACA : Setuju Jadi Bridemaids, Pengantin Terguris 13 BFF Cancel Sehari Sebelum Majlis

Majlis tunang meriah macam majlis kahwin…Busana kuning jadi perhatian

Dalam video yang ditunjukkan, hari pertunangannya bersama cinta hati dihadiri oleh ramai orang dari hadapan pelamin sehingga ke pintu rumah. Paling utama, busana berona kuning dengan design kain panjang mengurai adalah yang paling menarik perhatian netizen. Tatkala wanita lain mungkin hanya memilih warna putih lembut, dia tampil berani dengan pilihan bold itu.

Gadis Viral Bertunang Pakai Busana Kuning Design Mengurai-"Kenapa Ramai Kecam?" 2

@lieliyana

Time ni Allah je tahu perasaan aku🤥 rasa mcm nak tercabut jantung🤧 #fypシ #fyp #fyp #tunangan #engaged2021

♬ Anugerah – Syakir Daulay

@lieliyana

Alhamdulillah one step closer🤲🏻❤️ semoga dipermudahkan utk next step🤲🏻 #fypシ #foryou #fyp #tunangan

♬ bunyi asal – JRazlan – Jaa Razlan

Sapa suka colour kuning, kita geng…Kenapa ramai kecam warna kuning?

Meskipun ada yang mempertikaikan pemilihan warna kuning itu agak keterlaluan, Liyana tidak mengambil pusing kata-kata sinis netizen. Malah apabila dilihat kembali, dia begitu selesa dan paling penting kelihatan sangat anggun di hari penuh mendebarkan itu.


@lieliyana

Reply to @arya_idaya1207 kan. Kenapa ramai kecam warna kuning ? 😂 #fypシ #fyp #foryou

♬ Senyumanmu by asep – 𝐐𝐔𝐄𝐄𝐍 𝐅𝐈𝐙𝐀✝️🌹

@lieliyana

Sape suka colour kuning ?? Kita geng💛 #fypシ #fyp #foryou #tunangan #engaged2021

♬ bunyi asal – JRazlan – Jaa Razlan

Dia yang pakai korang pula panas…Bukan minta duit korang

Bagi netizen sendiri, warna atau design yang dipilih adalah bergantung kepada citarasa setiap orang. Tambahan pula, ramai mengakui penggunaan rona kuning adalah lain daripada yang lain sekali gus mencetuskan keunikan.


Gadis Viral Bertunang Pakai Busana Kuning Design Mengurai-"Kenapa Ramai Kecam?" 3

Gadis Viral Bertunang Pakai Busana Kuning Design Mengurai-"Kenapa Ramai Kecam?" 4 Gadis Viral Bertunang Pakai Busana Kuning Design Mengurai-"Kenapa Ramai Kecam?" 5

Sumber : TikTok liyanaabdullah

Artikel Viral Hari Ini 🔥

🔥Lana Nordin Persoal DG Hisham & Petugas Tanpa PPE, Staf KKM Dedah Hal Sebenar
🔥Malam Aidiladha Tahu BFF Ngumpat Berjemaah, Nana Difitnah Akui Emosi Terganggu
🔥[VIDEO] Dah Jatuhkan Talak 3, Lelaki Gigih Panjat Pagar Nak Jumpa Bekas Isteri

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia

Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram