Home » [FOTO] Tuah Seekor Bujibu, Kucing Paling Glamour Di Malaysia Sambut Ulang Tahun Ke 3 Penuh Meriah!
Hiburan

[FOTO] Tuah Seekor Bujibu, Kucing Paling Glamour Di Malaysia Sambut Ulang Tahun Ke 3 Penuh Meriah!

Siapa sangka, hanya bermula dengan ‘suka-suka’ membuka akaun instagram untuk Bujibu, kini kucing yang mempunyai mimik muka ‘whatever’ ini berjaya mengutip 1.1juta followers.

Menurut laporan Utusan Online, Hanis mula membela Bujibu sejak tiga tahun lalu, dia memuat naik gambar-gambar kucing peliharaannya itu sebagai satu perkongsian memori kepada peminat kucing. Tak fikir langsung Bujibu akan diminati sehingga mencatatkan jumlah follower yang ramai.

Tambah Hanis lagi, mereka sekeluarga memang mewahkan Bujibu. Kalau mereka keluar bekerja, penghawa dingin akan sentiasa dibuka khas untuk Bujibu. Dia seekor kucing yang suka menonton televisyen sebab dia suka lihat benda bergerak. Malah, sebulan sekali mereka akan bawa Bujibu ke salun penjagaan kucing. Bujibu seekor kucing yang sangat mudah dijaga dan antara pengerat hubungan mereka sekeluarga.

Melalui perkongsian di laman instagram, Bujibu telah menyambut ulangtahun kelahirannya ke 3 semalam. Memang meriah habis, siap berkongsi makanan dengan 50 ekor lagi kucing lain.

Happy birthday Bujibu!

Oke tq

A post shared by Bujibu Chempel (@bujibuchempel) on

Sempena ulang tahun ketiga, kucing ini juga telah dilamar menjadi duta bagi produk makanan kucing jenama Purina. Selain itu, mereka turut mengadakan peraduan Giveaway produk makanan kucing ini kepada 50 ekor kucing lain yang bertuah.

Diva Bujibu

Menjadi kegilaan ramai

A post shared by Bujibu Chempel (@bujibuchempel) on

Bujibu kelihatan tenang sepanjang majlis pelancaran produk makanan tersebut. Walaupun, terpaksa melayan peminat untuk bergambar. Bujibu tetap menjadi kegilaan dalam kalangan peminat tegar kucing. Terbaru, Bujibu muncul dalam sebuah rancangan realiti bersama Yusuf Iskandar dan korang boleh mengikuti kecomelan pasangan ‘adik-beradik’ ini ye.

Credit: ohbulan, Utusan Online

KisahDunia.COM

- Dapat duit dengan kongsi artikel Info lanjut.

- Jawatan kosong sebagai writer di KisahDunia! . Berminat? Email resume anda ke kisahdunia@kayzasia.com Info Lanjut.

like
love
haha
wow
sad
angry

Apa Komen Anda

error: Alert: Content is protected !!