Cinta & Perhubungan Inspirasi Santai

[FOTO] Demi Cinta.. Suami Ini Sanggup Labur RM4.5 Juta Bina Rumah Minangkabau!

Setiap orang itu mempunyai cara tersendiri untuk membuktikan rasa cinta mereka terhadap teman wanita ataupun teman lelaki. Begitu jugalah yang dilakukan oleh seorang lelaki warga Australia di Negeri Sembilan ini apabila dia sanggup melaburkan wang sebanyak RM4.5 juta untuk membina rumah gadang dan beberapa kediaman bercirikan Minangkabau di Kampung Sri Rompin.

BACA : “Kalau Rasa Guru Tak Mampu Ajar Anak, Maka Ibu Bapa Ajarlah Sendiri Di Rumah!”

Kredit Foto : Metro

Lelaki yang bernama Yusof Abdullah ini menjelaskan bahawa tindakannya melabur sejumlah wang itu sebagai tanda kasih buat isterinya iaitu Zaharah Kidam. Hal ini kerana Zaharah mahu rumah yang mengekalkan warisan Penghulu Luak Jempol.

Kredit Foto : Metro

Malah dia turut menganggap pembinaan rumah sedemikian sebagai tanda penghargaan buat Zaharah yang sanggup mengikutnya tinggal di Australia sejak tahun 1966 hingga memperoleh kerakyatan negara tersebut.

Walaupun kami di Australia tapi isteri selalu beritahu tentang impiannya yang mahukan kediaman berkonsepkan ala resort dan paling penting dapat kekalkan warisan keluarga.

Dengan bertunjangkan kasih sayang dan ikatan keluarga, Yusof memenuhi impian isterinya. Rumah yang dibina ini dibangunkan di atas tanah seluas 1.6 hektar dan menelan belanja sebanyak RM4.5 juta!

Tambahnya, kediaman yang dibina pada tahun 2016 itu dinamakan sebagai Astana Az-Zahrah dan dilengkapi dengan rumah gadang, pejabat, dewan, bilik penginapan serta beberapa kediaman lain.

Setiap bilik diabadikan nama datuk & adik-beradik

Kredit Foto : Metro

Bangga jadi sebahagian daripada Adat Perpatih

Convert & kahwin di London

Sumber : Harian Metro