Fesyen & Gaya Hidup

Fesyen Marshmellow Guna Baldi Jadi Bahan Jenaka Netizen

Marshmellow merupakan seorang produser muzik di Amerika dan terkenal dengan penampilannya yang memakai topeng berwarna putih dengan mata berbentuk X dan bibir dalam keadaan tersenyum. Ramai para peminat yang meminta beliau membuka topeng dan menunjukkan wajahnya yang sebenar.

Baca : Petronas Berjanji CSR Akan Diberi Tanggungjawab Utama Di Sarawak

Fesyen yang dibawakan ini telah menjadi ikutan oleh remaja yang dipercayai berlaku di Sandakan, Sabah. Menerusi perkongsian di laman Facebook Oh SandakanKu dengan caption ‘Sandakan Bandar Fesyen, kamu ada ka bos ku’ menarik perhatian ramai akibat fesyen luar biasa yang ditonjolkan.

Kelihatan dua orang individu sedang berlegar-legar di bahagian luar sebuah kompleks membeli belah di Sandakan dengan memakai pakaian putih lengkap dari atas hingga bawah dengan salah seorang memakai baldi di bahagian atas kepala. Dalam keadaan cuaca yang panas, mereka berdua sanggup berjalan-jalan dengan fesyen sedemikian.

  

Menurut komen-komen yang diterima, terdapat individu yang menyaksikan kejadian pelik itu dan ramai yang menggangap mereka inginkan perhatian dan ianya menjadi bahan jenaka netizen. Dengan memakai baldi di atas kepala dalam cuaca yang panas memang mencuri perhatian orang ramai yang lalu lalang di kawasan itu.

Apa tu baldi ke berjalan haha.

Jangan terlampau ikut budaya barat…

Yang tidak kenal Marshmellow akan cakap ini…

Marshmellow spotted.

Minta perhatian ja, buang masa.

Sumber : IG Marshmellowmusic & Facebook Oh SandakanKu

like
love
haha
wow
sad
angry