Inspirasi

Dulu Suri Rumah Sekarang Suri Business, MUA Bella Kongsi Cerita Kejayaan

Sebut sahaja kejayaan, pasti menjadi impian setiap orang di muka bumi ini. Kejayaan bukan sahaja dilihat dari segi mempunyai wang yang banyak tetapi mampu mencapai apa sahaja yang diimpikan dalam hidup. Untuk menjadi orang yang berjaya tentu mempunyai banyak halangan dan cabaran perlu dilalui. Begitulah apa yang dikongsikan oleh Make Up Artist (MUA) Bellaz atau nama sebenarnya Nur Nabilah binti Zulyadaini melalui akaun Facebook miliknya.

BACA: Amelina Pernah Susah Dan Kerja Di Kilang Dengan Pendapatan RM450 Sebulan

Tahun 2013 merupakan permulaan bagi Bella untuk menceburi dalam bidang persolekan dengan membuat video solekan live di Facebook. Mengekalkan loghat utara dan personaliti telah berjaya meningkatkan jumlah pengikutnya setiap kali Bella membuat live solekan.

Bella juga menceritakan bagaimana permulaannya yang hanya seorang gadis kampung yang berbasikal mencari rezeki untuk keluarga.

Dalam kehidupan ni ada pelbagai risiko/halangan/dugaan/pahit dalam hidup YES kita kena kuat tempuhi dengan perlahan-lahan kita bangun go Bangun hampa…? Mengaji tahap SPM sahaja.

Siapa sangka dengan ketabahannya mengharungi cabaran dan dugaan sepanjang menjadikan kerjaya sebagai MUA telah membuahkan hasil dan kini Bella sudah mampu menjana pendapatan yang lumayan serta dikenali ramai.

Selain menjadi MUA, Bella juga mengusahakan perniagaan sendiri iaitu BellazbeautyHQ dan mengadakan kelas solekan kepada orang ramai secara dekat. Pada awalnya, ibu muda ini merupakan seorang suri rumah dan kini mampu membuka perniagaan sendiri.

Seorang suri rumah ke suri business

Bella yang berasal dari Kedah  telah berkahwin pada 25 Disember 2012 dan mempunyai dua orang anak iaitu Eica dan Aidil. Tidak pernah melupakan asal usul dan dari mana kehidupannya sebagai usahawan berjaya membuatkan pengikutnya senang dengan kehadirannya.

Selain mengadakan kelas solekan, Bella juga turut diundang untuk menjadi juri pertandingan dan tetamu undangan untuk membuat solekan secara live di cawangan barangan kosmetik seperti Sephora, NYX, dan sebagainya.

Rata-rata komen di Facebook Bella mengucapkan ucapan tahniah,  dan terinspirasi daripada kisahnya yang bermula daripada bawah sehingga berjaya setarah MUA yang lain serta mendoakan kejayaanya.

Tahniah bella

Bangga dgn kejayaan bella

Aq bangga dgn hg

Sumber: FB Bella Zulyadaini

[instagram-feed]