Fesyen & Gaya Hidup Inspirasi Santai

Dulu Pinggang Menggeleber, Sekarang Imej Ramping Menawan. Ini Rahsianya!

Semua orang menginginkan berat badan yang ideal. Tidak seperti lelaki, golongan wanita sangat obses untuk memiliki bentuk tubuh badan yang langsing dan kurus sebagai kepuasan diri mereka. Dapat pakai segala jenis baju, bukankah ia satu kepuasan? Jika badan cantik, pakai apa pun lawa! Itulah mentaliti kebanyakkan wanita sehingga mendorong mereka untuk menjadi kurus.

Gambar sekadar hiasan

BACA: 2018 Dah Nak Habis Tapi Masih Tak Kurus? Ini Mitos Diet Yang Perlu Dihapuskan!

Sebuah thread di Twitter yang dikongsikan seorang gadis ini telah mendapat perhatian ramai netizen. Dia telah berkongsi sekeping gambar yang menunjukkan transformasi dirinya yang hilang sebanyak 17kg sejak dari bulan Mei 2017 sehinggalah Disember 2018.

Awak memang boleh turunkan berat badan 

Gadis bernama Ain ini turut berkongsi rutin dan tips yang diamalkannya sehingga berjaya menurunkan berat sebanyak itu.

Mula biasakan minum air masak. Kurangkan gula 

Gambar sekadar hiasan

Workout.. 3 kali seminggu. 1-2 jam per sesi

Jangan malas bersenam kalau nak kurus okay

Yang penting jangan push yourself too much 

Kalau saya boleh korang pun boleh

Setakat ni turun dalam 17kg.. belum ideal weight lagi 

Antara trek laluan joging yang dilakukannya

Hakikatnya, tips yang dikongsikannya itu merupakan perkara-perkara asas yang perlu dipantau dan dijaga untuk menurunkan berat badan. Sebenarnya, pasti ramai sudah mengetahui akan tips-tips ini cuma belum melakukannya bersungguh-sungguh. Hanya tekad yang kuat sahaja mampu mendorong insan-insan sepertinya melakukan tips ini sehingga berjaya. Apa-apa pun, segalanya berbalik pada diri.

Sumber: Twitter ainbrhndn

like
love
haha
wow
sad
angry