Cinta & Perhubungan

Dugaan Sebelum Kahwin Is Real, Hari-Hari Gaduh – “Baling Cincin Dalam Kereta”

Dugaan Sebelum Kahwin Is Real, Hari-Hari Gaduh - "Baling Cincin Dalam Kereta" 1
 Covid Info Malaysia
Rasaflix

Sharing is caring!

Hendak jatuh cinta memang sangat mudah. Namun yang mencabarnya adalah perjalanan mengekalkan perasaan berkenaan terhadap insan tersayang. Hanya sikit sahaja ujian mendatang, hubungan percintaan boleh ranap begitu sahaja jika tidak diselesaikan dengan cermat. Lagi-lagi yang sudah mempunyai perancangan untuk berkahwin. Semakin dekat dengan hari bahagia, pihak lelaki dan wanita harus bersedia dengan dugaan yang boleh datang dalam pelbagai rupa.


BACA : Bertunang Kahwin Ni Nampak Je Indah Tapi Realitinya.. Banyak Dugaan

Dugaan Sebelum Kahwin Is Real, Hari-Hari Gaduh - "Baling Cincin Dalam Kereta" 2

Hampir tak jadi kahwin sebab hari-hari gaduh

Seperti kebanyakan orang lain, sepasang suami isteri ini juga tidak ketinggalan berdepan dengan dugaan sebelum menjalin ikatan halal. Melalui Instagram lelaki bernama Ammar Azizzan, dia sempat mendedahkan detik-detik perselisihan faham yang pernah dilalui bersama isterinya, Adira Salahudi ketika bercadang untuk mendirikan rumah tangga tahun lalu. Jangan kata benda kecil, pergaduhan di antara mereka berdua tetap berlaku meskipun disebabkan oleh hal-hal remeh.


View this post on Instagram

Tahun lepas bila kita org decide nak kawin. Macam macam dugaan dia. Kita orang hampir tak jadi kawin sebab hari hari gaduh. Gaduh yg teruk pasal benda kecik je. Boleh jadi besar. Sampai ada adegan baling cincin. Nasib baik dia baling dlm kereta juga. Kalau tak sambung gaduh lagi sebab dira baling cincin. Penat penat aku keja kutip tin kosong beli cincin dia nak baling. Itu yg kalau korang follow adira tahun lepas yg dia pergi bali tu. Sebab gaduh ngn bangmar la hahaha Dia belajar kat drama tv3 rasanya tu yg sampai merajuk pergi bali 😂 Tapi lepas kahwin Alhamdulilah makin bahagia. Dah tak ada baling cincin. Baling benda lain pulak hahaha ok bersambung. . . . . HAPPY ANNIVERSARY SITI NUR ADIRA BINTI SALAHUDI ❤️ Cinta Sayang you sangat tau @adirasalahudi !Semoga keluarga kita bahagia selalu dan dimurahkan rezeki. Amin

A post shared by Ammar Azizan (@ammarazizzan) on

Dugaan Sebelum Kahwin Is Real, Hari-Hari Gaduh - "Baling Cincin Dalam Kereta" 3

Waktu anak lahir pun kita selalu gaduh…Adira selalu tidur lambat

Bahkan dia sempat berseloroh berlakunya adegan membaling cincin di dalam kereta. Kapsyen panjang di Instagram itu turut diselitkan dengan ucapan anniversary perkahwinan mereka. Dalam sebuah posting lain juga, lelaki itu tidak ketinggalan menceritakan pula pengalaman mereka apabila dikurniakan bayi comel yang diberikan nama Arsel. Ketika ini, fasa pergaduhan seakan-akan kembali berulang kerana kedua-duanya sedang membiasakan diri selepas bergelar ibu dan ayah baru.


View this post on Instagram

Tahun ni masuk 8 tahun kenal adira. Banyak beza waktu awal awal kenal dia dengan sekarang. Kalau dulu dia cakap lembut sangat memang baik gila and pemalu. Boleh cakap mcm perempuan melayu terakhir la. Hm tapi sekarang dia garang gila. Dia baru panggil nama bangmar je . Hati bangmar dah dup dap. Sebab dalam hati pikir apa salah aku buat kali ni ye. hm bosan la cita pasal ni cita pasal arsel je la. . Waktu arsel lahir kita selalu gaduh sebab masing masing penat sebab dia selalu tido lambat sampai pukul 5 pagi. Ada je nak digaduhkan hahaha Ada satu hari tu Arsel minum susu then lepas baringkan dia. Dia muntah susu. Pastu aku pun mcm terdiam 4 saat jap. Bila aku tak buat apa tengok arsel muntah. Aku terus kena marah. Dia cakap “buka la lampu anak muntah kan” hm dia tak tahu ke otak aku ni slow 4 saat untuk bertindak dah kenal 8 tahun pun tak tahu. Hm nanti la sambung cita ni. Nak wish birthday kat adira sebenarnya. Okay la happy birthday my beautiful wife @adirasalahudi semoga you bahagia dengan i dan anak. Sama sama kita jadi lebih baik dari sekarang. Saya cinta awak tau @adirasalahudi ❤️ #HappyBirthdayAdira

A post shared by Ammar Azizan (@ammarazizzan) on

Dugaan Sebelum Kahwin Is Real, Hari-Hari Gaduh - "Baling Cincin Dalam Kereta" 4

Sumber : Instagram Ammar Azizan

Kisah Dunia Advertisement Slot

Sharing is caring!

Telegram