Viral

“Doakan Sumayyah…”-Bayi Derita Masalah Jantung, Mungkin Tiada Harapan Hidup

"Doakan Sumayyah..."-Bayi Derita Masalah Jantung, Mungkin Tiada Harapan Hidup 1
Rasaflix

Sharing is caring!

Bagi yang sudah berkahwin, mendapatkan zuriat adalah salah satu impian terbesar buat mereka. Malah tentunya setiap mereka mengharapkan zuriat tersebut dilahirkan dalam keadaan sempurna selain dapat mengharungi zaman kanak-kanak dan membesar  dengan sihat. Namun siapa sangka, kegembiraan di awalnya itu akhirnya bertukar menjadi duka buat keluarga ini selepas bayi kecil mereka diuji dengan masalah kesihatan.

BACA : Lepas Sehari Pemergian Suami Tercinta, Wanita Ini Diuji Lagi Anak Pula Menyusul

Bayi tanggung derita masalah jantung

Terbaharu, mendapat perhatian ramai satu posting dimuat naik di laman Twitter seorang wanita bernama Norizaza Mahmood mengenai keadaan terkini anak saudaranya. Menurut Norizaza, anak saudaranya yang mesra disapa Sumayyah kini sedang menderita masalah jantung. Dia bagaimanapun dengan rendah hati meminta orang ramai untuk mendoakan kesejahteraan buat si kecil berkenaan.

"Doakan Sumayyah..."-Bayi Derita Masalah Jantung, Mungkin Tiada Harapan Hidup 2

"Doakan Sumayyah..."-Bayi Derita Masalah Jantung, Mungkin Tiada Harapan Hidup 3

Sayu lihat keadaan Sumayyah semakin merosot

Dalam pada itu, wanita berkenaan turut berkongsi satu rakaman video memaparkan keadaan terkini bayi berkenaan yang semakin merosot. Meskipun begitu, Norizaza berkata anak saudaranya sangat tabah dan mempunyai semangat juang yang tinggi untuk meneruskan hidup.


Mungkin boleh bertahan selama sebulan

Lebih meruntun hati ramai apabila doktor memberitahu mungkin jangka hayat bayi kecil ini tidak panjang selain meminta keluarganya bersabar dan sentiasa berdoa agar diberi keajaiban. Malah diusia kecil ini, Sumayyah sudah perlu menjalani pelbagai rawatan termasuklah melakukan pemeriksaan imbasan CT sekitar beberapa hari yang lalu.

"Doakan Sumayyah..."-Bayi Derita Masalah Jantung, Mungkin Tiada Harapan Hidup 4

"Doakan Sumayyah..."-Bayi Derita Masalah Jantung, Mungkin Tiada Harapan Hidup 5

Doktor terpaksa cabut bantuan pernafasan..

Kongsi Norizaza, disebabkan masalah jantung kronik dilami bayi sulung ini menyebabkan dia terpaksa bergantung kepada mesin bantuan pernafasan sepanjang masa. Malangnya semalam, dia menerima perkhabaran duka apabila dimaklumkan bahawa pihak pakar terpaksa mencabut semua bantuan pernafasan tersebut disebabkan keadaan si kecil itu semakin merosot.

Sumber : Twitter Norizaza

Nak info lagi? Sertai Telegram Kisah Dunia


Artikel ini disediakan oleh team Kisah Dunia. Tak dibenarkan meniru isi kandungan atau mana-mana bahagian artikel termasuklah logo sewenang-wenangnya. Laporan copyright akan dikenakan.


Samsung Galxy note 20
Portal Cari Jodoh Muslim

Tonton Video Pilihan

Sharing is caring!

Youtube

Facebook

Telegram

Welcome to Kisah Dunia

Install
×