Tips Berguna

“Diet Tak Jalan Sangat”-Dari 94-56KG, Transformasi Gadis Ini Memang Wow Sangat!

Kalau bercakap tentang bentuk badan, mungkin setiap orang ada pendapat yang berbeza tentang berat ideal mereka sendiri. Sebenarnya, keperluan mengejar berat badan ideal bukan sahaja dicapai semata-mata untuk kelihatan cantik atau kacak sahaja. Semuanya amat penting khususnya untuk kesihatan diri sendiri bagi jangka masa yang panjang. Mungkin sebab itu jugalah seorang gadis ini nekad membuat perubahan dan penampilan dirinya sekarang cukup mengagumkan sekali!

BACA : Takde Harapan Sembuh-Semua Nak Extra Pedas, Akhirnya Perut Sendiri Merana!

Masih orang yang sama!

Bukanlah gadis yang ramping dari kecil pun. Hanya nak buktikan benda-benda macam ‘baka badan besar’ tu bukanlah diwariskan dari keluarga.

Ditanyakan tentang tips dia menurunkan berat badan daripada 94 ke 56 kilogram, gadis dengan akaun Twitter @Meen ini katanya mengurangkan pengambilan makanan dan minuman bergula selama berbulan-bulan. Jika tekaknya mula ‘mengidam’ makanan tersebut, dia akan memilih buah sebagai alternatif lain.

Kalau terus potong pengambilan gula, boleh pitam sebab badan akan menggigil. Korang boleh juga makan sebiji coklat atau sesudu mentega kacang. Macam aku, pilih makan kurma.

Minum banyak air meneral

Selain itu juga, dia sempat menegaskan tentang kepentingan pengambilan sarapan yang mungkin sering ditinggalkan oleh kita semua. Kuantiti makanan pada waktu malam juga harus dikawal sebaiknya agar proses penurunan berat badan berjalan lancar.

Boleh buat senaman ringkas…Cari kat Youtube

Sekadar menjaga pemakanan memang tidak akan cukup. Oleh yang demikian, Meen juga berkongsikan tentang rutin senaman yang dilakukannya dalam perjalanan untuk meraih body goals ini! Tidak ketinggalan, dia turut berpesan agar sesiapa yang mahu membuat transformasi sedemikian memikirkan semula tentang motivasi dan niat awal.

Sumber : Twitter Meen

Jawatan kosong di Kisah Dunia. Maklumat lanjut klik DI SINI

Youtube

Facebook

Telegram